Nye nummer!

Som vanlig mellom sesongene blir det en del utskiftninger i stallen og med det nye draktnummer å forholde seg til når vi starter på igjen. Nå gjenstår det bare litt over en måned før pucken droppes for første treningskamp og vi presenterer de nye nummerne som vil være i aksjon fra høsten av, samt litt historikk bak disse!

Den nyeste signeringen, Joe Gatenby, er først ut: Irsk-canadieren skal bruke trøye nummer 5. Med det havner han i selskap med blant andre assistent-trener Mattias Livf, men også andre solide backer som Nikolai Davydkin og Jake Newton. Øystein Tronrud brukte dette nummeret som forward i alle sine sesonger i SIL.

Victor Svensson har vært kjent for sin drakt nummer 39. Dette har imidlertid blitt tatt i bruk av Trym Gran, så den svenske forwarden skal nå spille i drakt nummer 7. Der føyer han seg inn i rekken av svenske løpere som har bemerket seg på Hamar: Micke Ståhl (82-83), Jan Lundström (85-86) og Linus Stensson (06-08). Av andre brukere må nevnes Øyvind Løsåmoen, Luke Moffatt, Eerikki Koivu, Sander Vold Engebråten og sportsutvalgets egen Sjur Rakstad-Larsen!

Håvard Salsten går to knepp opp fra storebror Eirik med nummer 19! Dermed melder han seg inn i en overraskende liten klubb som bare den 10. i klubbhistorien med den drakta. Børre Østvang er nok den som sitter best i minnet for godt voksne fans, mens i nyere tider har vi navn som Patrick Yetman, Andreas Øksnes og Simen André Edvardsen på den lista.

Den nye mannen mellom stengene, Henrik Fayen-Vestavik fortsetter med nummer 25 som han hadde hjemme i Asker.  Han blir den første målvakta med dette nummeret, men har solide folk i andre posisjoner med denne drakta. Vi nevner Arne Bergseng, Mads Hansen og Joakim Persson som noen av de fremste!

David Aas-Larsen har valgt trøye nummer 29 i Storhamar. Den drakta har i senere år vært mest forbundet med en annen signering fra Lørenskog, nemlig Robin Dahlstrøm. De med lang fartstid på tribunene vil også huske at dette var draktnummeret til den legendariske keeperen Jorma Virtanen. De mest nerdete vil nok også huske at Pål Johnsen brukte drakta mye av sesongen 95-96 etter at hans vanlige nummer 18 ble ødelagt tidlig i sesongen!

Foreløpig sistemann ut er Mats Bakke Olsen som er tilbake fra spill i juniorlaget til Malmö. Han har valgt drakt nummer 67 og blir bare den fjerde til å bære den drakta i klubbhistorien! Henric Höglund var først ute i 07-08 og ble senere fulgt av Patrick Elvsveen og Ole Einar Engeland Andersen i hhv. 19-20 og 20-21!

Første sjanse til å se de nye gutta i aksjon er altså om litt over en måned, nærmere bestemt torsdag 15. august da Sparta besøker CC Amfi. Første mulighet i blått og gult kommer i første CHL-kamp hjemme mot ZSC Lions torsdag 5. september, mens hjemmedebuten i seriedraktene kommer søndag 22. september da Narvik kommer på besøk!