Pangstarten!

Storhamar tok første stikk i finalen på en ganske overbevisende måte. 5-1-seier var akkurat det man kunne ønske seg som start på serien! 6100 tilskuere kunne juble over mål fra både Villiam Strøm og Andreas Hjelm og kose seg med en hel del andre trivelige hendelser!

Strøm satte standarden!

Det ble en frisk start på kampen med muligheter begge veger. Storhamar hadde kanskje de beste mulighetene, mens VIF fikk mer istid i offensiv sone når de var der. Det var også tydelig at hjemmelaget ville ha det fysisk og det smalt bra i duellene. Det skulle ta litt tid før det ble skikkelig trøkk i kampen, men rundt halvveis i åpningsperioden våknet de blågule massene på tribunene til liv!

Et godt SIL-angrep ble brutt og pucken endte ute ved vantet hos Villiam Strøm. Trønderen fyrte av fra skrått hold og pucken føk i garnet! Hans først sluttspillmål på fem år mot gamleklubben var nok ikke helt feil! Nå var proppen ute hos Storhamar og bare et par minutter senere kom nummer to! Sander Hurrød klinket en i tverrliggeren, men på returen var Samuel Solem på jobb og fikk pucken over linja! Vålerenga fikk muligheten i overtall på slutten av perioden, men det ble med en god sjanse og ditto redning av Stensrud.

Uaffisert av redusering

Midtperioden startet ikke akkurat slik hjemmelaget kunne ønsket seg. Etter bare 35 sekunder var Karterud framme og satte inn en retur. Vålerenga fikk en liten opptur av dette, og hadde et overtall ikke lenge etter. Snart tok imidlertid Storhamar over taktpinnen igjen og den beholdt de i store deler av perioden. Tomålsledelsen ble gjenopprettet da Patrick Thoresen styrte inn nummer tre på et langskudd fra Peter Quenneville!

Kampens tredje undertall for Storhamars del ble greit ridd av og det virket som om det var en viss kontroll på det hele. Det var nære på ved et par anledninger, men pucken var ikke helt på lag og Breivold var på det som kom gjennom til ham. Helt til drøye minuttet av perioden gjensto. Da ble det rot bakover og verken back eller keeper fikk noe tak på pucken. Da hogg Jacob Berglund til og satte pucken bestemt i garnet! En meget viktig scoring!

Kontrollerte det inn

En hver tanke om comeback fra gjestene ble feid til side etter bare to minutter. Andreas Hjelm ladet børsa fra blå og banket inn pucken helt ute ved stolpen! Svenskens tredje scoring for sesongen kom på et meget hyggelig tidspunkt. Tross to undertall hadde hjemmelaget full kontroll på kampen og koste seg.

Martin Johnsen dro på ei kjempefinte, men greide ikke omsette. Da Storhamar til slutt fikk prøve seg i overtall, til og med med to mann mer, smalt det i garnet igjen, men Quennevilles fulltreffer ble etterhvert underkjent da keeper hadde mistet hansken, korrekt nok. Dette var nok defintivt starten SIL ønsket seg, men onsdag er det å starte på null igjen da turen går til Jordal Amfi. Inntil fire kamper er vunnet eller tapt er seirene i seg sjøl kun verdt et tall i totalen!

Kampfakta:
Storhamar – Vålerenga 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
CC Amfi, 6109 tilsk.

1. periode:
1-0 (10.20) Villiam Strøm (Eirik Salsten, Patrick Thoresen), 2-0 (11.42) Samuel Solem (Sander Hurrød, Maxim Trépanier)

2. periode:
2-1 (20.35) Jørgen Karterud (Christopher Bengtsson), 3-1 (26.28) Thoresen (Peter Quenneville, Stefan Espeland), 4-1 (38.51) Jacob Berglund (Uass.)