Perfekt bortekamp!

Storhamar leverte en aldeles fantastisk bortekamp da Sparta ble slått med tre mål for andre gang denne uka! En vill førsteperiode ble fulgt av to meget kontrollerte perioder.

Voldsom effektivitet

Storhamar gjorde stort sett to ting i førsteperiode: satt utvist og scoret mål! Det begynte allerede før minuttet var passert. Peter Quenneville brukte en back som cover og smekket kampens første skudd rett i mål. Ikke lenge etter havnet Storhamar i undertall, men hjemmelaget fant ingen åpning. I stedet kom de gule og blå til kveldens andre avslutning og Eirik Salsten styrte på mesterlig vis inn 2-0 på skudd fra Sander Hurrød. Atter fulgt av et undertall som ble slått unna.

Sparta hadde naturlig nok et visst overtak i kampen og fikk til slutt reduseringen sin. Grönberg var på plass og tippet inn en fra kort hold. Snart fikk de enda større mulighet da Eirik Salsten ble sendt i dusjen for knetakling. Lundberg utliknet tidlig i overtallet, men etterhvert fikk gjestene tilbake kontrollen på spillet med en mann mindre og toppet det hele med et absurd mål. Sparta-keeper Balizs var ute ved vantet og ble overrumplet av en kjapp Marcus Bryhnisveen. Han prøvde å spille den bak seg uten stort hell og SIL-forwarden kunne enkelt sette 3-2! Det var altså det tredje målet på fire skudd!

Flere skudd, færre mål

Andre periode ble en langt roligere affære hva både mål og utvisninger angikk. Sparta startet best, men møttet et bastant forsvar og en god Trym Gran som stoppet dem. Hjemmelaget fikk også periodens eneste utvisning. De to minuttene bød på en stor sjanse til hvert av lagene, men det nærmeste man kom var Patrick Thoresens skudd i stolpen.

Selv om det ikke ble mål i overtallet fikk Storhamar opp et voldsomt trykk og skapte flere gode muligheter. Målet kom da også halvveis i perioden på en kontring. I tre mot en holdt Peter Quenneville inne og maskerte et skudd som til slutt smalt inn oppe i hjørnet! De gule og blå hadde kontroll på kampen nå, også i en periode hvor det holdt på å utarte litt. De gangene Sparta kom til noe var Gran tryggheten selv mellom stolpene.

Punktum fra Hurrød

Storhamar leverte 20 minutter med solid bortebanehockey til slutt. Spillere som Patrick Thoresen, Jacob Berglund og Andreas Martinsen tok i bruk all sin erfaring og gikk i front og troppene fulgte på. Bakerst var Trym Gran i umulig modus og stoppet alt med stor selvfølge.

Framover spilte de gule og blå fornuftig og var giftige da de tok sjansen. Det førte også til det femte og siste målet da Sander Hurrød banket inn sitt første for klubben etter å ha blitt satt fint opp av en flipper fra Patrick Thoresen! Et perfekt kroning av det hele fra Fredrikstad-gutten!