Perfekt bortekamp ga matchball!

Storhamar leverte kanskje sin beste kamp i hele sluttspillet og sørget for matchball på søndag! To mål i første periode og en fantastisk defensiv resten av kampen sørget for at det ser lyst ut nå!

Pangstart!

Litt over minuttet ut i kampen fikk Storhamar overtall. Det ble ikke noe av det utover at Espeland måtte slå følge ut etterhvert, men trøkket ble med videre. Frisk var som vanlig på sporadiske visitter, mens SIL hadde spillet og tid i offensiv sone. Det nærmet seg etterhvert og til slutt løsnet det på alvor. Jacob Berglund la ut på et raid, spilte vegg med Rønningen, dro av en back og mistet balansen. Fra liggende posisjon banket han pucken forbi keeper og ga Storhamar det viktige førstemålet.

Storhamar fortsatte å banke på og la press på de oransje og svarte. Drøye fem minutter før pause ga det uttelling igjen. Eirik Salsten krasjet inn på mål, men fikk ikke pucken over streka. Det gjorde derimot Peter Quenneville som plukket opp nedfallsfrukten og puttet den i kurven! Dommerne kikket på det på video, men fant ikke noe å underkjenne for og dermed 2-0 til pause!

Fullt trøkk

Storhamar kom ille ut tidlig i perioden med to kjappe utvisninger og to spillere mindre i halvannet minutt. Det undertallet ble løst på helt nydelig vis og frustrasjonen økte i Frisk. Den ble ikke mindre av at Markus Stensrud dro fram et par enorme redninger. Etterhvert tok de blågule over og styrte perioden ut.

De malte på og mørnet Frisk i lange perioder, men fant ikke åpningen helt. Trépanier var nære på et nydelig soloraid, men fikk ikke på avslutningen. Flere ganger banket de på døra uten uttelling. Det var i grunn det eneste som manglet på en ellers veldig sterk periode fra Hamar-gutta!

Kontrollerte inn

Det mest dramatiske som skjedde de siste 20 minuttene var at dommer Per Gustav Solem ble skadet. Frisk prøvde med de hadde, men møtte et bastant og solid SIL. De få gangene de slapp til var en meget patent Markus Stensrud på jobb og sørget for at det ble null mål for hjemmelaget. Det ble hett, det ble intenst og litt krangling, men Storhamar holdt hodene kalde og sto unna.

Klokka tikket ned og 3-1 i kamper nærmet seg. Storhamar hadde full kontroll på begivenhetene og var et stolpeskudd fra 3-0 i åpent mål. Det ble bare av akademisk interesse da Stensrud noen minutter senere kunne notere seg for sin første sluttspillsmultring. Nå er det bare å dra opp appen og handle billetter. Vi er klare, men vi trenger dere også!

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar 0-2 (0-2, 0-0, 0-0), 1-3 i kamper
Varner Arena ? tilsk.

1. periode:
0-1 (10.47) Jacob Berglund (Sverre Rønningen), 0-2 (14.25) Peter Quenneville (Eirik Salsten, Martin Johnsen)