Pride Week 2024

Sammen om kampen

Elitehockeyligaen går sammen med Oslo Pride for å sette fokus på mangfold og inkludering i hele ishockeymiljøet. Uke 5 braker det løs med Pride Week på isen, og Storhamar har hjemmekamp mot Stavanger 30. januar

Samme mål

Både EliteHockey Ligaen og Pride har stort fokus på lagånd og samhold, og at alle skal kunne ta del i dette. Gjennom dette partnerskapet ønsker partene å åpne alle deler av ishockey-miljøet for et mer mangfoldig publikum. Dette gjelder ikke bare på tribunen, men alle deler av ishockeyfamilien: fra hockeyskolen, til publikum, til amatørsport og profesjonelt spill.

– Gjennom partnerskapet har vi deltatt på kurs i rosa kompetanse, et bevisstgjørende kurs om kjønn, seksualitet, identitet og normer.
Dette har vært utrolig lærerikt, og gjør oss enda bedre rustet til å jobbe strategisk og effektivt med mangfold- og inkluderingstitak her hos oss, forteller Suzanne Sagerud i klubbens administrasjon.

Pride Week

Uke 5 vil elitehockeyligaen avholde Norges aller første Pride Week. Her vil de tv-sendte kampene og intervjuene ha tydelig og synlig fokus på Pride. Målet er at samarbeidet er å skape gode holdninger i idrett over hele landet. – Storhamar og resten av EliteHockey Ligaen går foran som et meget godt eksempel. De tar virkelig dette på alvor, og har et genuint ønske om at alle skal kunne ha gode og flotte opplevelser i idretten uavhengig av hvem man er eller hvem man elsker, uttaler leder i Oslo Pride Dan Bjørke.

Vi skal være synlige aktører

I Storhamar og CC Amfi er alle velkomne og skal føle seg trygge og vel tatt i mot. Storhamarfamilien er åpen for absolutt alle som er glade i Storhamar! Vi er glade for å ha denne anledningen til å vise at vi mener dette på alvor!

Pressekontakter

Storhamar Hockey, ta kontakt med Suzanne Sagerud på telefon 457 68 680
Elitehockeyligaen / Norsk topphockey, ta kontakt med Thomas Hallem Kristiansen på tlf 93264507
For kommentarer fra Oslo Pride, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Rohan Fernando på tlf 48 10 45 94