Quenneville-show i DNB!

I to perioder kjørte Storhamar over et tamt og skadeplaget Oilers. Sjelden har det vært sett liknende overtak i skuddstatistikken for bortelaget i DNB Arena. Med 1-2 på tavla var det imidlertid helt åpent helt til Peter Quenneville tok tak og satte sine mål nummer to og tre i kampen på slutten! Han tok overskriftene, men sannheten er at dette var en meget solid lagseier!

SIL-overtak

Storhamar gikk hardt ut i DNB Arena og tok kontroll på kampen tidlig. Da de fikk overtall etter fire minutter var det ingen bønn. Rett nok startet det litt tregt, men da Peter Quenneville fikk pucken helt åpent i slottet var det ingen tvil. Bang og rett i nota! Storhamar hadde flere gode sjanser, blant annet da Patrick Thoresen ble satt opp i favorittposisjonen på bakre stolpe, men det lugget litt.

Hjemmelaget hadde ikke så mange sjansene, men var farlige da de først kom til. Dineen misset deres beste mulighet. Også for dem måtte det overtall til. Fire minutter før pause fikk Bourque klem på et skudd fra blå og Langan styrte inn fra nært hold. Storhamar var likevel nærmest ledelse på slutten av perioden da Kindls skudd gikk via keeper og like til side.

Pappalardo traff

Igjen ble det en periode med klart Storhamar-overtak, men uten den helt store uttellingen for det. En som fikk det til var imidlertid Kenneth Pappalardo, sentren som har det med å nette i de store kampene! Et par minutter ut i perioden rappet Andreas Dahl til seg pucken inne i sona og satte opp rekkekameraten. Mannen med nummer 83 takket og satte pucken rett i krysset! Som i forrige periode fikk Oilers muligheten i overtall, men denne gang satt undertallet fint for de blåkledde.

Storhamar hadde pucken mest, de lå på mye inne i sona, men fikk altså ikke noe tellende resultat av det. Visst ble det noen sjanser, men hjemmelagets unge målvakt Hoekstra var god og stanset det som kom. Det ble to overtall å gjøre det på også, men det ville seg ikke helt. På slutten var Andreas Martinsen nærmest nummer tre, men den fine avslutningen gikk i stolpen!

Så kom uttellingen også!

Stavanger gjorde et ærlig forsøk og fikk på et visst trøkk i starten av tredje. Storhamar var imidlertid flinke til å holde de unna mål og hadde en viss form for kontroll selv om det trøkket i mot. Det var likevel klart at man måtte ha pucken i laget mer enn man hadde all den tid det bare var ett mål i det. På den første skikkelige visitten i offensiv sone var det nære, men ikke helt. Det skulle snart være dags likevel!

Seks minutter før slutt rotet Oilers bort pucken i egen sone igjen. Patrick Thoresen plukket opp og fant Peter Quenneville helt åpen foran, da var i grunn historien ferdig skrevet. Det ble et skudd. Hardt. Og pucken i krysset. Kampen var langt på vei avgjort og Stavanger virket sluttkjørt. De prøvde et siste forsøk med å ta ut keeper, men det ble fort straffet. Peter Quenneville var mannen denne kvelden og han kunne bare rusle inn for å sette pucken. I det han skulle skyte ble han imidlertid tatt og fikk den ikke over streken, men det betydde ikke all verden. Dommerne pekte korrekt på mål og dermed 4-1 – og hattrick – likevel! Det var Storhamars tredje tekniske mål gjennom historien!

Kampfakta:

Stavanger Oilers – Storhamar 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
DNB Arena, 3623 tilsk.

1. periode:
0-1 (5.46) Peter Quenneville (Patrick Thoresen) PP, 1-1 (15.45) Tristan Langan (Simon Bourque, Christoffer Karlsen) PP