Reddet kvelden i sudden

Storhamar kunne juble for seier til slutt, men etter å ha sluppet 2-0 i sluttminuttene mot Ringerike spørs det om det føltes litt hult likevel.

Tam periode, fint mål

Storhamar startet kampen med en tominutter for for mange mann. Det var absolutt ikke noe problem, for det benyttet de like godt til å score mål! Eirik Salsten og Patrick Thoresen samarbeidet fint på vei inn i sona før sistnevnte kuttet inn fra kanten og vippet pucken elegant over leggskinnet til keeper og i stolpen og inn! Det kunne blitt starten på mye moro, men resten av perioden ble heller tam.

Ringerike fikk et visst overtak etterhvert, men Storhamar sto godt i egen sone og hindret i stor grad farlige sjanser. De største sjansene kom i andre enden, men heller ikke der var det full klaff. Peter Quenneville var nærmest, men fikk ikke helt dreisen på det.

Bryhnisveen doblet

Det ble med noe mer fart på sakene i andreperiode. Det ble litt mer som skjedde foran målene og generelt mer trøkk i kampen. Igjen var det Storhamar som hadde pucken og presset i sona, men som slet litt med uttellingen. De skrudde til litt og fikk den ene store sjansen etter den andre, men manglet det siste lille.

Til slutt løsnet det også der. Marcus Bryhnisveen kom inn fra kanten og klinket pucken i krysset. Nummer 91 er i målform om dagen og leverte sitt andre nydelige mål på to kamper. Det ble noen utvisninger etterhvert også, men ingen av lagene klarte å utnytte de mulighetene.

Et poeng tapt

Storhamar hadde i grunn full kontroll på det hele, men to mål er litt i minste laget i hockey og da Storhamar begynte å dra på seg utvisninger ble det plutselig et taktskifte. To kjappe sådane åpnet det for Ringerike og de tok sjansen. Loob Trygg ble spilt fri og kunne bare smekke inn reduseringen med litt over fem minutter igjen å spille. Det ga hjemmelaget nytt liv. Likevel var det Storhamar som hadde den største sjansen da Eirik Salsten ble stoppet av en meget god redning fra keeper Rønning.
Det holdt nesten inn, men med ni sekunder igjen å spille tok det av i Schjongshallen. Rimjans var på farten og fikk slått pucken i mål og vant et poeng for laget sitt. Storhamar fikk ei vekkerklokke, men litt for sent. Det tok ikke lang tid før de slo tilbake, men da var poenget tapt. Ti sekunder ut i sudden death var Jakub Kindl på plass og smekket inn 3-2. Det var en lettelse.

Kampfakta:

Ringerike – Storhamar 2-3 SD (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)
CC Amfi, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (3.09) Patrick Thoresen (Eirik Salsten, Sverre Rønningen) SH

2. periode:
0-2 (27.36) Marcus Bryhnisveen (Magnus Mjørud, Sander Hurrød)

3. periode:
1-2 (54.38) Lucas Loob Trygg (Jussi Tammela, Sebastian Åkesson) PP2, 2-2 (59.51) Leonards Rimjans (Tammela, Colton Leiter)

Sudden death:
2-3 (60.10) Jakub Kindl (Thoresen, Salsten)

Skudd:16-30  (4-7, 7-11, 5-11, 0-1)
Dommere: Robin A. Berg og Mats Wikstrand
Utv. RP 3 x 2 min, SIL 5 x 2 min