Rekordjakta

Tirsdag kveld tangerte Storhamar en sterk rekord og flere kan det bli i tiden som kommer! Her er en liten oversikt på hvilke rekorder de gule og blå har sjanse på i nærmeste framtid og hvilke som allerede er slått!

Tidenes seiersrekke

Da Patrick Thoresen hamret inn 3-2 bak et forfjamset Oilers 28 sekunder ut i sudden death besørget han samtidig lagets 21. strake seier. Det utliknet klubb (og liga)-rekorden som ble satt helt tilbake i sesongen 2000-01. Ei rekke helten sjøl forøvrig også var sterkt deltakende i, den gang 17 år og i sin andre seriesesong. Det kan nok argumenteres for at den var enda mer imponerende da samtlige 21 seire kom i ordinær tid, men seier er seier og søndag kan rekorden slettes med seier borte mot Lørenskog.

Borterekorden lever farlig

Lørdagens 4-0-seier borte mot Lillehammer var den 10. strake borteseieren siden tapet mot Vålerenga 4. november. Klubbrekorden står i skrivende stund på 11 og var en del av den allerede nevnte 21 kamper lange seiersrekka tilbake i 00-01. Med seier over Lørenskog søndag vil den rekorden bli tangert! Skal den slås kreves seier både på søndag og mot Sparta 18. februar.

Søtten hjemmeseire

Storhamar har spilt 17 hjemmekamper denne sesongen og samtlige har endt med sirkusmusikk på anlegget og roping i garderoben etterpå! Det er rekord for en enkelt sesong og likt med rekorden som ble satt over to sesonger (95-96/96-97) da man gikk et helt år med bare seire på hjemmeis. Den rekorden er imidlertid smadret når man tar med forrige sesong inn i bildet. Sist Storhamar tapte en seriekamp på hjemmebane var i Jakub Kindls debut 10. desember 2022 da Frisk Asker rappet med seg poengene. De ni siste hjemmekampene ble vunnet slik at rekorden i skrivende stund er 26!

Poengrekord?

Det høyeste antall poeng Storhamar har fått med seg i seriespill er 108. Det greide de både i 2005-06 og 2017-18. I skrivende stund står de på 97 poeng og har åtte kamper igjen. Om man tar som utgangspunkt at de fortsetter med samme poengsnitt ut sesongen vil det innebære 118 poeng til slutt. Det vil i såfall være fem poeng mer enn Stavanger Oilers stående rekord med 113 fra sesongen 2019-20. 109 er forøvrig et magisk tall på mer enn en måte i sammenhengen. Det er nemlig det maksimale av hva noen andre (Vålerenga) kan oppnå denne sesongen og vil bety seriegull uansett hva som ellers måtte skje.

Raskest til 100?

Om Storhamar greier å ta med seg alle tre poengene fra Lørenskog Ishall på søndag vil de gå til landslagspause med 100 poeng blank. Det vil i såfall være den raskeste veien til tresifret antall poeng i klubbhistorien. I 2005-06 kom man seg dit etter 40 kamper, i 2017-18 brukte man 41. Søndagens kamp blir sesongens 38. for Storhamar. I 2019-20 brukte Oilers kun 36 kamper på å nå 100 poeng, så den rekorden er utenfor rekkevidde.

Tenker ikke på det

Dette med streaks og rekorder er fryktelig moro for oss rundt, men ikke noe som affiserer gutta i garderoben. Det er helt sikkert noe de kan lene seg tilbake og nyte når alt er over, spesielt om de har gått helt til topps, men i nuet er det kun neste kamp som teller. De vil vinne alle kamper og har kun fokus på det. Det er vel nettopp derfor rekordene står for fall!