Røk i overtid

Storhamars evne til å tippe kamper sin veg har vært nær legendarisk denne sesongen. De hadde Frisk på gaffelen i sudden death, men ble til slutt brent på ei kontring. Etter festforestillingen sist ble det langt gråere denne gangen.

Marginer i mot

Hjemmelaget startet friskt og fikk på et par brukbare avslutninger i åpningsminuttene, men det var Frisk som fikk det første målet. Det ble litt kaos bakover hos SIL da Noer kolliderte med mål og Frøshaug fikk lirket pucken inn. Spillet ble raskt mer intenst og likt de to første kampene. Sjanser ble det ikke så mye av noen veg, men Stensrud hadde en fin dobbeltredning.

Da det først ble muligheter var ikke marginene med de blågule. Et knallskudd fra Quenneville traff bare metall. Mot slutten av perioden fikk de en ny stor sjanse, denne gang i overtall. Martin Johnsen klinket til fra skrå vinkel, men traff i underkant av tverrliggeren!

Tamt

Utover en litt offensiv Storhamar-start var det ikke for mye å rapportere fra en tam midtperiode. Begge lag var veldig forsiktige og lite villige til å slippe seg løs offensivt. Hjemmelaget kom til noen halvsjanser, men ingen gjorde jobben foran keeper. Frisk var småfarlige på et par kontringer, men backene og keeper Stensrud ryddet opp.

Jacob Berglund fikk til slitt pucken i garnet, men den ble ganske riktig underkjent for høy kølle på styringa. Tar man med en svært beskjeden krangel mellom Rønningen og Hertzberg som ledet til periodens eneste utvisninger skulle det meste være omtalt.

Endelig mål!

Det varte og det rakk også denne perioden. Visst var spillet kvikkere og mer rett på mål men  det ville seg liksom ikke helt. Frisk var farlig frampå på overganger og hadde en stor sjanse som endte med skudd utafor. Midtveis i perioden skulle det imidlertid endelig skje for Storhamar. Sverre Rønningen bega seg, i lange kliv, etter en feilpasning. Han kom seg rundt backen og var plutselig alene med keeper. Pucken kilte han opp i hjørnet og jubelen dundret av ren lettelse! Selv om lagene hadde hvert sitt stolpeskudd og Storhamar et overtall ble det ikke noe mer av det. Sudden death måtte til igjen!

Mot spillets gang

Storhamar kjørte overtida fra start og presset et Frisk som så slitent ut. De fikk prøve seg i to minutter med en mann mer også, men det ville seg liksom ikke helt. I stedet skjedde det som ofte skjer. Motstanderen fikk en kontring og bang, så satt den. Haga fikk åpent landskap i to mot en og banket seierspucken i krysset. Etter to semifinaler hvor hjemmelaget har klart å hanke det inn til slutt var det altså stopp denne gangen. Nye muligheter i Varner Arena på fredag.

Kampfakta:
Storhamar – Frisk Asker 1-2 SD (0-1, 0-0, 1-0, 0-1), 2-1 i kamper
CC Amfi, 4612 tilsk.

1. periode:
0-1 (4.47) Mats Frøshaug (Christian Vethe Bye, Mathias Bäckman)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
1-1 (49.57) Sverre Rønningen (Uass.)

4. periode:
1-2 (71.16) Michael Haga (Viktor Hertzberg)

Skudd: 37-23 (8-7, 8-4, 13-9, 8-3)
Dommere: Per Gustav Solem og Marcus Vinnerborg
Utv. SIL 1 x 2 min. FA 4 x 2 min.