Så kom målene!

Storhamar doblet målscoren fra de tre første kampene med seks fulltreffere mot Sparta, men det ble mer spennende enn nødvendig!

Powerplay-fest

Storhamar hadde slitt litt i overtall i de foregående kampene, men her løsnet det på med to pinner på tre forsøk! Før den tid skjedde det imidlertid litt av hvert og det var gjestene som startet best. De hadde en enorm sjanse som Stensrud kom i vegen for før de regelrett bommet på pucken foran et gapende mål. I stedet var det Storhamar som tok ledelsen da Stefan Espelands skudd ramlet inn mellom beina til keeper. Godt hjulpet av Eirik Salsten som sperret utsikta hans godt.

Periodens første tominutter var det Storhamar som fikk, men den slo de godt unna før de fikk sjansen selv. I det første overtallet var Eirik Salsten nære da han prikket stolpen, men det skulle snart bli nye muligheter. I det de ble fulltallige røk en ny mann ut og da tok det ikke lang tid før en ny puck smatt under Balizs. Andreas Dahl avsluttet denne gang og det ble straks tumulter foran mål. Det endte med to pluss to for en hvit og blå og nytt overtall på direkten. Der hadde Patrick Thoresen to kjempesjanser, en gikk like over, en i tverrligger. Ikke lenge etter fyrte Andreas Hjelm fra blå og foran mål sto Martin Rønnild og styrte skiva opp i nettaket. Perioden ble avsluttet med en SIL-utvisning, men der var Andreas Martinsen nærmest da han kom fri med keeper, dog uten å få dreis på det.

Mjøruds første

Sparta åpnet best også i midtperioden og igjen var det Storhamar som scoret mål. Snaue fire minutter ut i perioden var det fjerderekka som fikk snurr på det og Magnus Mjørud som fikk sette sitt første på bakre stolpe! Sparta var nære redusering i overtall da det smalt i stolpen, men det var ikke den dagen for dem.

I stedet fortsatte Storhamar å levere med en mann mer på isen. Da de fikk sjansen igjen like etter var det duket for mer moro, denne gang skikkelig moro! Først banket Quenneville en i tverrliggeren, så la Martin Johnsen ut på raid. Unggutten dro seg rett gjennom før han serverte mentoren sin, Patrick Thoresen, aldeles åpent mål å score i! Sparta jaget på for redusering, men Stensrud og stolpen sto i vegen. Storhamar showet litt og kunne fort hatt et mål eller to til de også.

Det ble spennende

Tredjeperioden ble en merkelig forestilling. Sparta fikk til slutt uttelling for den beste periodestarten uten at det så ut til å ha noen stor betydning. Så begynte utvisningene å hagle mer enn noen gang. Frustrasjon og gruff i nesten hver situasjon og kok over hele linja. Storhamar hadde det med å havne i undertall og det straffet seg. Først en ny redusering fra Håvard Salsten på ei styring, så en ny fra Tim Daly som snek seg inn. 5-3 og åtte minutter igjen.

Nå klarte Storhamar å skjerpe til og samle seg. I fem mot fem hadde de langt bedre kontroll og rodde det stødig i land. De hadde en puck i nettet også, men den ble vinket av for høy kølle på Pappalardo. Mål nummer seks kom til slutt likevel da Jacob Berglund rappet til seg pucken, tok seg rundt backen og satte den i det gapende buret forlatt av Spartas målvakt. Det ble mer spennende enn det burde, men de frammøtte fikk mye underholdning for penga!

Kampfakta:

Storhamar – Sparta Sarpsborg 6-3 (3-0, 2-0, 1-3)
CC Amfi, 2019 tilsk.

1. periode:
1-0 (4.30) Stefan Espeland (Peter Quenneville, Eirik Salsten), 2-0 (15.33) Andreas Dahl (Andreas Hjelm, Jacob Berglund) PP, 3-0 (17.50) Martin Rønnild (Dahl, Hjelm) PP

2. periode:
4-0 (23.52) Magnus Mjørud (Sander Hurrød, Martin Johnsen), 5-0 (28.58) Patrick Thoresen (Johnsen, Quenneville) PP

3. periode:
5-1 (41.13) Kristian Jakobsson (Emil Lundberg), 5-2 (46.39) Håvard Salsten (Jonas Meisingset, Tim Daly) PP, 5-3 (52.11) Daly (Meisingset, Jakobsson) PP, 6-3 (58.59) Berglund (Uass.) – åpent mål

Skudd: (15-5, 12-9, 10-12)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Mikael Johansson
Utv.: SIL x 2 min, Spa. x 2 min