Så kom tapet

Storhamar dominerte, men slet med å produsere altfor mye. De så lenge ut til å ta sin 29. strake seier likevel, men to sene mål fra gjestene satte en stopper for seiersrekka.

Ineffektiv start

Det var ikke noe for kjennerne i de første 20 minuttene. Storhamar dominerte, blant annet takket være tre overtall, men det var liksom ikke noe eksplosivitet i det. Det skulle gjøres litt pent og det ble pasninger heller enn skudd. Likevel burde det nok vært mulighet for et mål eller to. Frisk var frampå på noen kontringer uten at det heller ble spesielt farlig.

I hvertfall ikke før noen få sekunder gjensto av perioden. Da var D’Orio uheldig og glapp en puck som ble rappet av Storhamar-kjenning Petter Birkheim og satt i mål. Det var klart mot spillets gang, men en vekkerklokke for et hjemmelag som kanskje manglet litt tenning.

Slo tilbake

Storhamar startet på framfoten også i denne perioden og til sjuende og sist kom også utlikningen. I det fjerde overtallet satt det endelig da Andreas Dahl prøvde skuddet sitt og pucken føk inn! Det var nok sjanser til å ta ledelsen også, men det var som sagt ikke snakk om topp tenning foran mål denne kvelden.

Etterhvert ble det også litt grinete og en del utvisninger. Frisk fikk være med mer offensivt og hadde noen muligheter mot slutten av perioden. De fikk spille fem mot tre i sluttsekundene uten å få noe ut av det, men utvisningen ble med over i siste periode.

Rekka stoppet

Da Patrick Thoresen ble spilt nydelig på blank av et laserpass fra Jakub Kindl og satte 2-1 med ni minutter igjen så det lovende ut. Det var imidlertid ikke helt den dagen for Storhamar og Frisk ville ikke gi seg. Lindström utliknet med fire minutter igjen, et langskudd som lurte seg forbi flere spillere og lette seg inn i mål.

Storhamar pådro seg to utvisninger i sluttminuttene og det skulle vise seg å koste dyrt. De holdt unna lenge, men til slutt fikk Holm kriget inn en retur. Da gjensto det 28 sekunder av kampen og det første tapet siden 4. november var et faktum.

Kampfakta:

Storhamar – Frisk Asker 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)
CC Amfi,3183 tilsk.

1. periode:
0-1 (19.18) Petter Birkheim (Victor Hertzberg, Tobias Lindström)

2. periode:
1-1 (22.59) Andreas Dahl (Andreas Dahl, Jacob Berglund) PP

3. periode:
2-1 (50.49) Patrick Thorese (Jakub Kindl), 2-2 (55.57) Tobias Lindström (), 2-3 (59.32) Anton Holm () PP2

Skudd: 43-27 (16-6, 12-11, 15-10)
Dommere: Mads Frandsen og Petter Bjerkan Bakken