Seier i dramatisk toppkamp

Det måtte straffer til, men Storhamar kunne juble for sin andre seier over Oilers! Med produksjon fra tre av fire rekker, effektivt og fint overtall og en iskald Gran i shootouten ble det jubel i bortesvingen!

På stigende kurs

Stavanger gikk hardest ut og fikk også et tidlig mål. Før to minutter var gått hadde Storhamar tømt seg litt framover og Elvsveen trampet i vei på kontring. Da går det, som vi vet, fort og han fikk satt opp Bourque med nærmest åpent mål. Ikke lenge etter fikk Storhamar overtall og da ble det moro!

Oilers hadde ennå ikke sluppet inn mål i undertall denne sesongen, men det gjorde Hamar-gutta noe med. Patrick Thoresen viste sin storhet da han fikk pucken i god posisjon og alle ventet skudd, inkludert keeper som gikk ut på han. I stedet kom det en pasning til Eirik Salsten som hadde tomt bur! Det ble en jevn periode, men Storhamar hadde kanskje de kvasseste sjansene til å få mer ut av det. Om Stavanger startet best var det Storhamar som dominerte mer og mer etterhvert.

Sandnes’ første

Igjen begynte Storhamar tregt og ble straffet. Det glapp bak mål etter bare 43 sekunder og Trettenes kunne omsette pasningen som kom på fint vis. De neste minuttene dominerte hjemmelaget, men ble holdt unna de største sjansene. Etterhvert fikk Storhamar flyttet opp spillet litt mer og det ga resultater!

Litt før halvspilt kjempet Martin Johnsen med seg pucken langs vantet og fikk satt opp en to mot en. En fin pasning til Axel Sandnes ble tatt godt vare på. Unggutten klinket til på direkten og utliknet med sitt første mål i seniorkarrieren! Nå fikk de blågule nye krefter og da de fikk sjansen i et nytt overtall smalt det igjen. Nå var det en svak pasning fra en back som ble snappet opp av Eirik Salsten, som klistret pucken borti kroken! Det var sjanser begge veger i sluttminuttene, men ingen flere mål.

Dramatisk avslutning

Igjen scoret hjemmelaget tidlig. Denne gang var Karlsen først på en retur etter fire minutter. Storhamar var imidlertid ikke interessert i å bli plukket på her og ikke lenge etter var de foran igjen! Kenneth Pappalardo slo inn en løs puck på bakre stolpe. Det målet så lenge ut til å holde, men heller ikke hjemmelaget ville gi seg. Med fem minutter igjen var Trettenes på en løs puck og fikk lurt den forbi Gran. Det ble det siste målet i ordinær tid og dermed sesongens første overtid for Storhamar.

Der fikk de en kjempemulighet med halvannet minutt i overtall. Der fungerte det imidlertid ikke og hjemmelaget dominerte etterhvert totalt. En herlig hjemjobb av Andreas Martinsen og tilhørende god redning av Gran reddet den farligste muligheten og straffer måtte til.

Hjemmelaget kom best ut av den første runden, mens Storhamar tok den andre da Berglund overlistet Holm. I den fjerde runden satte Peter Quenneville en smart avslutning i mål og da Gran stoppet de to siste fra hjemmelaget ble det to poeng med hjem til Hamar!

Kampfakta:

Stavanger Oilers – Storhamar 4-5 str. (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1)
DNB Arena, 4250 tilsk.

1. periode:
1-0 (1.49) Simon Bourque (Patrick Elvsveen, André Strandborg), 1-1 (4.22) Eirik Salsten (Patrick Thoresen, Peter Quenneville) PP

2. periode:
2-1 (20.43) Mathias Trettenes (Dan Kissel, Martin Gran), 2-2 (29.31) Axel Sandnes (Martin Johnsen), 2-3 (33.54) Salsten (Uass.) PP

3. periode:
3-3 (43.51) Christoffer Karlsen (Strandborg, Ludvig Hoff), 3-4 (47.08) Kenneth Pappalardo (Mathias Papuga), 4-4 (55.01) Trettenes (Kristian Østby, Anders Tangen Henriksen)