Seier til slutt!

Som vanlig ble det tett og jevnt mot Lillehammer. Selv om Storhamar hadde det spillemessige overtaket slet de med å dra i fra og ble hanket inn hver gang. Hjemmestreaken sto i fare da det gikk til straffer, men Hellnemo reddet tre straffer, mens de gule og blå satte tre av sine fem og det holdt til to poeng!

Nydelige mål!

Det ble kanskje ikke den helt store perioden, men scoringene som kom var verdt inngangspengene alene!  Hjemmelaget startet i 100, men slet med å få pucken i mål. I stedet ble det en utvisning i mot, men der var strengt tatt Storhamar og Kenneth Pappalardo nærmest mål. Et ytterligere undertall for SIL sørget for at Lillehammer fikk et visst initiativ. I fem mot fem var imidlertid Storhamar best og det var klart for kveldens første kunstverk.

På en overgang trodde alle på avslutning fra Patrick Thoresen, men i stedet ble det en frekk liten pasning tilbake til Peter Quenneville som kunne rake pucken i tomt mål! Jubelen rakk knapt å legge seg før gjestene utliknet. En styring fra Fredriksen rett foran kassa ga ikke Hellnemo en sjanse. Nå var det gjestene som kjørte kampen litt, men heller ikke de skapte så veldig mye. I stedet tok hjemmelaget rev i seilene og fikk nok et nydelig mål før pause. Igjen på en overgang gikk pucken som på tråd fra Jacob Berglund til Jakub Kindl til Martin Rønnild som fikk helt åpent mål og dundret inn 2-1!

Kladding

Det ville seg liksom ikke helt for Storhamar denne perioden. Et tidlig overtall ble en heller rufsete affære og i stedet for å øke ledelsen ble det etterhvert mål mot. Lillehammer var ivrige på kontringer og Leibnitz fikk etterhvert en sjanse han ikke lot gå fra seg. Storhamar hadde likevel trøkket, men fikk ikke drag på det foran må. Ikke en gang da Martinsen fikk pucken servert i undertall. Det som så ut som mål sju dager i uka endte med en fantomredning vi ikke har sett maken til CC Amfi noen sinne!

Hjemmeledelse skulle det likevel til slutt bli igjen. Med en mann mer igjen fikk de blågule mer sving på det. Patrick Thoresen holdt inne en pasning til Andreas Dahl var i posisjon og bare kunne dytte inn 3-2! Det skulle likevel ikke bli noen isløsning og i stedet ble det to undertallsperioder til på hjemmelaget.

Den satt langt inne

Storhamar fortsatte å presse og skape sjanser, men ikke omsette dem. I stedet fikk Lillehammer nok en utlikning midtveis i perioden. Et langskudd fra Lindroos som lette seg inn bak en dekket keeper. Det ble litt for ineffektivt av hjemmelaget og tross gode forsøk fant man ikke målet som ga tre poeng.

Overtid måtte igjen til, uten at det bød på det helt store. En god sjanse til Storhamar ble alt og da den ikke satt måtte vi over på straffer. Storhamar står så langt uten hjemmetap denne sesongen så det var ære i tillegg til poeng man skjøt om! Hjemmelaget omsatte sine to første forsøk da Berglund og Dahl nettet, mens Hellnemo reddet begge fra Lillehammer. Gjestene reduserte i den tredje runden, men kom ikke helt inn og da Patrick Thoresen feide inn forsøk nummer fem var det gjort!

Kampfakta:

Storhamar – Lillehammer 4-3 Str. (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
CC Amfi, 5073 tilsk.

1. periode:
1-0 (11.28) Peter Quenneville (Patrick Thoresen, Eirik Salsten), 1-1 (12.00) Vegard Fredriksen (Alex Lindroos, Adrian Ellingsen), 2-1 (16.37) Martin Rønnild (Jakub Kindl, Jacob Berglund)

2. periode:
2-2 (26.10) Jakop Leibnit (Gabin Ville), 3-2 (34.59) Andreas Dahl (Thoresen, Salsten) PP