Seierstoget ruller på

Mens noen tog sliter med punktlighet og sporbrudd bare ruller seierstoget til Storhamar videre. I kveld ble den vanskelige bortekampen mot Sparta levert med bunnsolide 6-1! Peter Quenneville gikk i front med tre mål, men det var laget som vant. Torsdag kan det bli seriegull!

Intens start

Det var ikke mål og sjanser som preget førsteperioden i Sparta Amfi. Det var intensitet og trøkk som gjorde dette til en ganske så trivelig hockeyperiode. Sparta gikk ut fysisk og fikk svar fra Storhamar. Det var dueller overalt og sugende taklinger når anledningen bød seg. Det tok etterhvert litt av og midtveis i perioden måtte til sammen fem mann ut og sette seg etter en tildragelse ved Storhamars blå. Sparta fikk overtallet, men ikke noe ut av det.

Sparta hadde initiativet i starten, men Storhamar var farligst frampå. Hjemmelagets beste sjanse kom etter en feil bakover hos SIL, men avslutningen var for dårlig. Alex D’Orio var på jobb i gult og blått for første gang og virket stabil da han ble testet. Det så ut til å gå mot målløst til pause, men så dukket Martin Johnsen opp! En kombinert klarering og pasning ble plukket opp av unggutten. Han laget en åpning for seg sjøl og smelte pucken i krysset med 43 sekunder igjen av perioden!

Dominerte midtperioden

Med målet på slutten av første fikk Storhamar virkelig opp dampen og satte seg fast i Sparta-sona fra start i andre. Keeper Balizs gjorde det han kunne for å holde de gule og blå unna, men måtte gi tapt til slutt. Da han mistet oversikten på pucken etter en avslutning fra Hurrød og Peter Quenneville var på pletten! Like etter pådro Martin Rønnild seg en utvisning, men det var intet hinder for serielederne. De slo godt fra seg og da en blå back mistet balansen på blå snappet Andreas Martinsen pucken og satte fart mot mål. Pucken ble trygt og fint ekspedert mellom beina til keeper og 3-0!!

Storhamar fortsatte å kontrollere kampen og skape sjanser. Rett nok med noen småfeil defensivt, men det ble ryddet opp i raskt. Heller ikke i sitt tredje overtall fikk Sparta noe mot et hardtarbeidende og solid SIL. Når det ikke ble noen konvensjonelle mål måtte hjemmelaget ty til tilfeldighetene. En lang dump endte med å bli styrt inn av en uheldig D’Orio bare sekunder før pause!

Dundret på!

Den merkelige avslutningen på midtperioden påvirket ikke Storhamar i det heletatt, heller ikke utvisningen Martin Johnsen pådro seg helt på slutten. De gule og blå var nesten feilfrie hjemover og dundret på framover når de hadde pucken. Det ble etterhvert en fryktelig stor forskjell på lagene! I hovedrollen sto Peter Quenneville med sin enorme målteft! Åtte minutter ut i perioden fant han en løs puck som falt ned mellom to forvirrede backer. Tenkte ikke, bare skjøt, rett i mål! To mål av Sparta-dødaren og han var ikke ferdig der.

Storhamar fikk et overtallsspill ikke så lenge etter. Det ville seg ikke helt der, men ikke lenge etter det var over smalt det likevel! Foran mål sto selvfølgelig nummer 89, dro ut keeper og la pucken iskaldt inne ved stolpen! Storhamar var i kjempehumør nå og feiret sin femte seier på fem mulige med et sjette mål. Villiam Strøm, som plutselig har funnet målformen, klinket til fra blålinja og pucken forsvant under Balisz og gled i mål! En forferdelig sterk borteseier og en maktdemonstrasjon mot et lag som ikke har tapt hjemme sida sist SIL var på besøk! Den 12. strake borteseieren og ny rekord bokført. På torsdag kan det bli offisielt seriegull. Da kommer Comet på besøk og det gjør du også!

Kampfakta:

Sparta Sarpsborg – Storhamar 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)
Spart Amfi, 2344 tilsk.

1. periode:
0-1 (19.17) Martin Johnsen (Villiam Strøm, Alex D’Orio)

2. periode:
0-2 (24.13) Peter Quenneville (Sander Hurrød, Patrick Thoresen), 0-3 (26.09) Andreas Martinsen (Uass.) SH, 1-3 (39.41) Niklas Roest (Marcus Grönberg, Maxims Ponomarenko)

3. periode:
1-4 (48.12) Quenneville (Eirik Salsten, Hurrød), 1-5 (53.01) Quenneville (Hurrød, Stefan Espeland), 1-6 (58.10) Strøm (Kenneth Pappalardo, Samuel Solem)

Skudd: 21-42 (8-9, 9-18, 4-15)
Dommere: Marcus Vinnerborg og Petter Bjerkan Bakken
Utv. Spa 4 x 2 min, SIL 7 x 2 min.