Semifinale og bursdagsfest!

I dag er Hamar by 175 år, her om dagen var Storhamar hockey 67 år og det ble feiret med storseier og avansement i sluttspillet! 10-1 endte da de gule og blå virkelig fyrte på alle pluggene og lekte seg til semifinale!

Så kom målene!

Storhamar har dominert i de fleste kampene, men ikke fått uttelling for det. Denne gang gikk det veldig fort, men det tok tid før det løsnet ordentlig. Etter bare drøye minuttet satt 1-0 i overtall da brennhete Eirik Salsten avsluttet et praktspill med å sette pucken i tomt bur! Nå har Lørenskog vært flinke til å lage til problemer for SIL og det gjorde de nå også. Også de scoret i sitt første overtall og sørget for 1-1 før fem minutter var gått.

Utenom målet fikk ikke hjemmelaget omtrent noen ting denne gangen og SIL lå på tungt i sona. De trodde de hadde tatt ledelsen etter drøyt halvspilt da Marcus Bryhnisveen var framme på ei styring. Dessverre var han borti keeper og målet ble underkjent. Han ville ikke gi seg der og et par minutter senere styrte han inn et skudd fra Jacob Lundell Noer. I sluttminuttene løsnet det skikkelig med to mål på de siste to minuttene. Eirik Salsten ble tomålsscorer da han fikk åpent mål etter et stolpeskudd fra Quenneville. Minuttet senere var Andreas Dahl på farten, også han etter et stolpeskudd!

Dro i fra

De første ti minuttene var ikke mest hendelsesrike. Storhamar kontrollerte, men trøkket ikke på mer enn de trengte. Det ble ikke noe videre spenning av det, men trygt og godt. Akkurat det man har ønsket seg av laget egentlig. I andre del av perioden skulle det imidlertid bli mer fart i sakene igjen!

Først ut var en signatur-avslutning fra Jacob Berglund fra ute på kanten og stolpe inn etter snaue ti minutter. Minuttet senere gikk Marcus Bryhnisveen like godt hele vegen fra egen sone og avsluttet iskaldt! Hans første tomålskamp i gult og blått! Mot slutten ble det en god del utvisninger og Storhamar avsluttet faktisk perioden i tre mot fem!

Fest i tredje!

Storhamar var i mål og koste seg de siste tjue minuttene. Selv om de startet i tre mot fem scoret de etter drøye minuttet da Martin Rønnild var frampå i undertall! Da de selv fikk overtall smalt det med det samme, denne gang var det Martin Johnsen som dengte en i krysset! Det ble mye fest og moro de neste minuttene før melisen og kirsebæret kom på plass!

Jakub Kindl scoret sitt første i sluttspillet med fem minutter igjen, mens Maxim Trépanier kom fra benken og fulgte opp i overtall. Begge solide skudd fra ute i sona! Dermed fikk vi svaret på hvordan det ble om Storhamar virkelig fikk fart på greiene i denne serien, nå blir det velfortjent pause på gutta før semifinalen starter på påskeaften. Vi kommer snart tilbake med billettinfo!

Kampfakta:
Lørenskog – Storhamar 1-10 (1-4, 0-2, 0-4)
Lørenskog ishall, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (1.15) Eirik Salsten (Martin Johnsen, Peter Quenneville) PP, 1-1 (5.40) David Aas-Larsen (Christian Blomquist, Joakim Opsahl) PP, 1-2 (14.41) Marcus Bryhnisveen (Jacob Lundell Noer, Jakub Kindl), 1-3 (18.02) Salsten (Quenneville, Stefan Espeland), 1-4 (19.01) Andreas Dahl (Andreas Martinsen, Adrian Saxrud Danielsen)

2. periode:
1-5 (29.33) Jacob Berglund (Uass.), 1-6 (30.47) Bryhnisveen (Uass.)

3. periode:
1-7 (41.13) Martin Rønnild (Samuel Solem, Sander Hurrød) SH, 1-8 (46.28) Johnsen (Espeland, Quenneville) PP, 1-9 (54.17) Kindl (Johnsen), 1-10 (59.37) Maxim Trépanier (Saxrud Danielsen, Hurrød) PP

Skudd: 12-45 (6-21, 3-10, 3-14)
Dommere: Per Gustav Solem og Mats Wikstrand
Utv. Lør  6 x 2 min, SIL 7 x 2 min