Slik er årets Storhamar-lag

Vi presenterer årets Storhamar-lag på en litt annen måte!

Årets Storhamar-stall består av tre målvakter, ni backer og 14 løpere, altså totalt 26 gutter og menn. Erfaringsmessig strekker de seg fra folk med erfaring fra NHL og andre store ligaer til sylferske 17-åringer som venter på sin første seniorkamp. De kommer fra Hamar, Oslo, Østfold, Trøndelag, Romerike, Sør-Gudbrandsdal, Sverige og Canada.

Gjennomsnittspilleren

Den gjennomsnittlige Storhamar-spilleren er 25,7 år. Han er 183 cm høy og veier 85 kilo. Han har spilt litt over to sesonger i klubben og står med 86 kamper. Totalt med alle klubber har han 5,3 sesonger i ligaen og drøyt 192 kamper.

Ytterpunktene

Patrick Thoresen er eldst med sine snart 40 år, Even Herzeth Christiansen og Ole Martin Johansen har ennå ikke fylt 18 år og er yngst i troppen. Høyest er Sverre Rønningen mer sine 198 cm., mens Marcus Bryhnisveen er i andre enden med 172 cm. Patrick Thoresen og Martin Rønnild går begge løs på sin niende sesong i gult og blått, mens ni spillere går inn i sin første Storhamar-sesong på elitenivå. Martin Rønnild har dessuten flest kamper i klubben med sine 362. Flest sesonger i EHL totalt har Villiam Strøm med 16, han har naturlig nok også flest kamper med 668. Patrick Thoresen har holdt på lengst med seniordebuten helt tilbake i 1999.
Utenlandserfaring

13 spillere, altså halve stallen, har erfaring med spill på et eller anne nivå i utlandet. Det er totalt 589 NHL-kamper i stallen (Thoresen, Martinsen og Kindl), 429 i KHL (Thoresen, Berglund), 292 kamper i SHL (Thoresen, Martinsen, Hjelm, Espeland, Pappalardo, Johnsen og Solem) og utover det finsk Liiga, tysk DEL, tsjekkisk liga, Hockeyallsvenskan, britiske EIHL, de to øverste ligaene i Sveits, Østerrike, tysk nivå to og selvfølgelig AHL og ECHL i USA.

Dessuten er det 230 VM og OL-kamper for Norge i troppen og, om vi regner inn Jakub Kindl, 34 tsjekkiske landskamper.

Sammenlikninger

Årets Storhamar er ca akkurat like gamle som forrige sesong, de er 1 cm kortere i snitt og en kilo lettere. Innad i ligaen har de tredje mest EHL-erfaring med samlet 4024 kamper. De er sjuende høyest og tyngst i ligaen, mens de er femte eldst.

Ikke klar for serieåpning ennå? Billetter finner du i appen, det er ingenting å lure på!