Sluttspillhistorikk: Lørenskog

Som seriemester hadde Storhamar muligheten til å møte det lavest rangerte laget i sluttspillet. Det var Lørenskog, akkurat som i 1997 og 2018! Det blir et oppgjør mellom et tungt, solid og erfarent lag og et ungt, fremadstormende og uredd mannskap.

Denne sesongen

De fem oppgjørene mellom lagene denne sesongen har kommet i to utgaver: Storhamar har fått jobbe mot et oppofrende Lørenskog og måtte slite for poengene. På første forsøk klarte de ikke det og røk 2-1 i en av sesongens store overraskelser. De to andre endte med seier 3-1 og 5-1. I den andre versjonen har Storhamar dundret på fra start mot et Lørenskog som ikke har klart å holde formasjonene og det har blitt storseire 11-3 og 10-0!

Poengkonger og målvakter

Peter Quenneville har levert mest poeng mot Lørenskog denne sesongen med sine 12 (4+8). Andreas Martinsen (5+5) og Jacob Berglund (2+8) følger etter med 10 hver.

For Lørenskog har Vegard Faret og Daniel Gloppen produsert mest mot SIL med tre poeng (1+2), fulgt av Mathias Dehli med to mål

På målvaktsfronten har Markus Stensrud seks baklengs og 90,6 i redningsprosent på fire kamper mot Lørenskog. Alex D’Orio har ikke spilt noen kamper mot dem foreløpig.

For Lørenskog har Alexander Nilsson 86,1 % og 6,33 mål mot i snitt på fire mens Anders Haugum har 86,9 % og 6,64 mål mot på t3.

Special teams

Storhamar har scoret ni mål på 27 overtallsforsøk mot Lørenskog og har en uttellingsprosent på 33,3. Lørenskog på sin side har scoret to ganger på 13 forsøk og har 15,4 % i uttelling. Storhamar har også scoret ett mål i undertall mot Lørenskog.

Publikum

Pene 8733 tilskuere har sett de fem oppgjørene lagene mellom denne sesongen, det gir et snitt på 1754 pr kamp.

De to kampene på Hamar trakk totalt 6309 tilskuere som gir et snitt på 3154. I nest siste serierunde møtte 4302 tilskuere fram til en kamp som ble avrundet med premieutdeling.

På Lørenskog kom 2464 på de tre kampene som gikk der og snittet ble 821. Ingen kamper har trukket fler enn 1000.

Tidligere sluttspillmøter

1997: Kvartfinale – Storhamar – Lørenskog 3-0

De suverene seriemesterne Storhamar gjorde kort prosess med nyopprykkede Lørenskog. Roy Johansens mannskap ble mange nummer for små da de gule og blå tidvis skrudde på sjarmen. Det startet med 8-2 på Hamar i en kamp hvor Storhamar ledet 7-0 etter første periode. På Lørenskog slapp ikke SIL foten av gassen og ga seg ikke før det sto 14-0. I kamp tre på Hamar manglet det nok litt på motivasjonen og det endte «bare» 4-1.

2010: Kvartfinale – Lørenskog – Storhamar 1-4

Denne gangen var Lørenskog rangert høyest og favoritt mot et Storhamar som hadde slitt i serien. Etter at romerikingene vant det første møtet hjemme i «Brakka» fant imidlertid Storhamar sluttspillformen og kriget inn fire strake! 4-1 hjemme ble fulgt av den nødvendige borteseieren med 4-2. Eirik Skadsdammen ga laget matchball med en sen 4-3-scoring i neste hjemmekamp før de stengte serien med en trygg 4-2 borte.

2018: Kvartfinale – Storhamar – Lørenskog 4-0

Det ble rått parti da seriemesterne kjørte over et Lørenskog som slet tungt på og utafor isen. Det startet med 9-0 hjemme og fortsatte med 9-1 borte. Det førte til en smule undervurdering før kamp tre på Hamar hvor gjestene en stund ledet 2-0 før det snudde, men det ble ikke mer enn 3-2. Serien ble stengt med en solid 6-0 på Lørenskog

Sluttspillklar? Billetter ligger ute i appen!