Snudde kampen etter svak start

Havna to mål bak to ganger, snudde kampen og tok med alle poengene hjem til Hamar!

Svak start

Storhamar kom ut litt flatt i Eidsiva Arena, og de første tjue minuttene er ikke noe å skrive hjem om for vår del. Pasningene satt ikke på bladet, og et hardtkjempende L.I.K.-mannskap fikk kampen dit de ville. Når hjemmelaget i tillegg er effektive i offensiv sone havna vi plutselig to mål bak etter tjue minutter. Martin Ellingsen satt kveldens første scoring etter en overgang hvor vi slipper mannen på bakre, før tidligere Storhamarspiller Alexander Reichenberg er i et lekehumør rett før pause, 2-0 og bratt motbakke for de gule og blå etter 1. periode.

Bedring i midtperioden

Det var et mer påskrudd Storhamarlag som kom på isen i 2. periode – heldigvis! Hjemmelaget havnet bakpå, og det lå tidlig et Storhamarmål i luften. Magefølelsen stemte, og Eirik Salsten reduserte med et lite kunststykke alene med Kral i Lillehammerburet, og man hadde følelsen av at Storhamar virkelig var med! Men, når Lillehammer fikk sjansen i overtall – mot momentum i hallen, var de nok en gang dødelig effektive, og nok en gang var det Alexander Reichenberg som var målscorer, denne gangen på et hardt slagskudd, og nok en gang havna vi to mål bak! Trenerteamet tok grep, og en Trym Gran, som ikke kan lastes direkte for noen av baklengsmålene ble byttet ut med Markus Stensrud, et grep som nok ble tatt mest for å vekke utespillerne! Stensrud blir hevet rett ut i et undertall, som vi rydder unna. Vi jobber på, og når Martin Johnsen kjører et nydelig «delay» og finner Jakub Kindl umarkert i slottet setter den tsjekkiske backen pucken bak den tsjekkiske målvakten Tomas Kral i Lillehammerburet. Dermed ledet hjemmelaget 3-2 etter 40 minutter, men Storhamar dominerte perioden og man hadde en ålreit følelse inn mot sluttperioden.

Quenneville-dobbel senket Lillehammer

Når Peter Quenneville hadde fininnstilt siktet i powerplay og hjemmelaget dro på seg noen unødvendige utvisninger så benyttet Storhamar anledningen til å snu kampen i 3. periode. Utligningen satt allerede etter litt over 1 minutt spill av perioden, fint satt opp av Martin Johnsen, før Quenneville gjentok bedriften i spill 5 mot 3 senere, denne gang satt opp av Jacob Berglund. Begge scoringene på herlige slagskudd!

Vi kontrollerte ut perioden, og tok med oss tre deilige poeng hjem til Hamar! Det viser tegn til skikkelig lagmoral å snu en bortekamp på en sånn måte, men samtidig tar man nok læring av den flate 1. perioden.

Neste oppgave er Stavanger Oilers hjemme på lørdag – pucken droppes 18:30 og billetter finner du i SIL-appen – denne vil du gikk gå glipp av!

Kampfakta:

Lillehammer – Storhamar 3-4 (2-0, 1-2, 0-2)
Eidsiva Arena, 1753 tilsk.

1. periode:
1-0 (16:44) Martin Ellingsen (Jeppe Meyer, Jonas Medby), 2-0 (19:46) Alexander Reichenberg)

2. periode:
2-1 (26:57) Eirik Salsten (Samuel Solem, Jakub Kindl), 3-1 (30:32) Reichenberg (Antti Virtanen, Medby) PP, 3-2 (36:20) Kindl (Martin Johnsen, Patrick Thoresen)

3. periode:
3-3 (41:21) Peter Quenneville (Johnsen, Andreas Martinsen) PP, 3-4 (44:19) Quenneville (Jacob Berglund, Stefan Espeland) PP2

Skudd: 17-32 (7-10, 6-13, 4-9)

Dommere: Per Gustav Solem, Christian Bo Persson)
Utv. L.I.K. 5 x 2 min, SIL 4 x 2 min