Solid tilsvar!

Storhamar ga et sterkt svar etter onsdagens tap og tok tilbake initiativet i serien! 7011 tilskuere kunne juble over tre scoringer i første halvdel av kampen og se et hjemmelag som kontrollerte det hele i land på en fin-fin måte! Sverre Rønningen ble kampens profil med to fulltreffere. Nå gjelder det å ta med seg seg hjemmeformen over til Jordal Amfi på søndag!

Perfekt start

Storhamar kom ut i hundre og stilte Vålerenga til veggs. Det ble flere farligheter før det løsnet etter fire minutter. Patrick Thoresen sendte en nydelig stikker gjennom til Peter Quenneville. Han banket pucken inn nedi gubbhjørnet og taket holdt på løfte av Amfien nok en gang! Overtaket fortsatte til snaut halvveis da hjemmelaget pådro seg en utvisning. Det gikk greit, men VIF tok over litt initativ og fikk på noen lange angrep.

I stedet for utlikning for Vålerenga ble det overtall for Storhamar med fire minutter igjen. Det tok litt tid før det satt, men etterhver falt det på plass. Pucken opp til Sverre Rønningen på blå og pang i nettet! Det hold til 2-0 etter en periode hvor lagene byttet på å ha overtaket. Jacob Berglund hadde en stor sjanse alene med keeper, men klarte ikke lure pucken over streka.

Mørnet VIF

Storhamar startet i overtall og fikk snart et nytt, men endte snart med fire mot fire. De fikk likevel et kraftig tak på perioden og presset Vålerenga stadig hardere. Etter drøye seks minutter fikk de på et skikkelig tungt angrep og VIF slet med å holde dem unna. Pucken kom etterhvert opp på blå til Sverre Rønningen. Han løsnet et høyt skudd gjennom trafikken foran mål og inn bak en heldekket keeper!

Vålerenga hadde noen sjanser, men Stensrud og backene ryddet opp hver gang. Det fysiske tok seg etterhvert veldig opp hos de gule og blå som så sitt snitt til å trøtte ut gjestene. Vi kan nevne en flott rumpetakling fra Jacon Lundell Noer på Didrik Svendsen som et høydepunkt i så måte! Et nytt overtall kunne gitt bedre resultater, men 3-0 holdt til pause.

Kontrollerte det inn!

Det ble nok etterhvert bra med frustrasjon hos gjestene da hjemmelaget kontrollerte ledelsen på en forbilledlig måte i tredje periode. De gikk ikke av skaftet for å få flere mål, men lå riktig i bana og holdt unna. Klokka tikket Storhamars veg og det var full og hel kontroll hjemover. Ikke så underholdende, men akkurat det riktige og fint å se på likevel!

I et siste forsøk tok Vålerenga timeout og tok ut keeper. De fikk på et visst press, men det gikk som det måtte. Jacob Berglund rev med seg pucken satte fart og alene med tomt bur kunne han bare sette pucken i mål! Det ble klager fra VIF og de ble belønnet med utvisning. Det var nære 5-0 ved et par anledninger, men endte med redusering da Olsen dro seg fri og satte pucken med seks sekunder igjen. Surt for en god Stensrud, men ellers hadde det lite å si! Storhamar slo tilbake, noe som var både deilig og viktig etter onsdagens kamp.

Kampfakta:
St0rhamar – Vålerenga 4-1 (2-0, 1-0, 1-1), 2-1 i kamper
CC Amfi, 7011 tilsk.

1. periode:
1-0 (4.10) Peter Quenneville (Patrick Thoresen, Sander Hurrød) 2-0 (17.23) Sverre Rønningen (Jacob Berglund, Martin Rønnild) PP

2. periode:
3-0 (26.31) Rønningen (Andreas Martinsen, Berglund)

3. periode:
4-0 (57.20) Berglund (Uass.) – åpent mål, 4-1 (59.54) Thomas Olsen (Didrik Nøkleby Svendsen, Stian Solberg)

Skudd: 32-27 (12-12. 15-6, 5-8)
Dommere: Marcus Wannerstedt og Robert Hallin
Utv. SIL 2 x 2 min.VIF  6 x 2 min.