Straffet Frisk til slutt

Det var en kveld der ikke alt stemte for Storhamar, men hvor det løste seg til slutt likevel. Etter å ha utliknet to ganger ble det satt punktum med et elegant straffemål i sudden death!

Første etter pausa

Starten bar preg av at det hadde vært ei pause. Pasningene og samspillet satt sånn passelig og det ble ikke noe særlig å se på. Gjestene startet best, men etterhvert tok Storhamar over, ikke minst på grunn av flere powerplay-muligheter.

Det skulle ta sin tid før det ble noe nettsus av det, men med to mann mer på isen åpnet mulighetene seg for hjemmelaget. Stefan Espeland hadde sneket seg inn fra backplassen og ble servert på bakre stolpe for sitt første mål i gult og blått. Det så ut til å være en perfekt tonic før pause, men så rotet hjemmelaget det litt til for seg og Frisk fikk en utlikning i neste angrep.

Mer av det samme

Det fortsatte med unøyaktigheter fra begge lag også i midtperioden. Frisk var igjen mest på hugget fra start og igjen tok Storhamar over spillet etterhvert som tide skred fram. De store sjansene ble det ikke da det manglet litt på det siste. Faktisk var Frisk farligst frampå ved et par anledninger, men møtte en opplagt Trym Gran.

Han måtte imidlertid kapitulere etter åtte minutter. Valkvæ Olsen fikk litt for godt med tid og rom og banket en puck helt oppe i vinkelen. Frisk-ledelsen varte i to minutter, da var det de som var på tilbudssida. En miss med fall i midtsona ga Jacob Berglund muligheten. Han satte fart, gikk rett på mål og banket inn 2-2. Storhamar hadde gode muligheter etter dette til å ta ledelsen, men det ville seg ikke helt.

Fant en måte å vinne på

Tredjeperiode startet med et undertall som ble slått godt unna og faktisk bød på et par overganger som kunne ha blitt noe. I stedet sprakk det bakover etter at SIL ble fulltallig og Valkvæ Olsen satte sitt andre for kampen. Hjemmelaget hadde fint lite offensivt i den perioden og slet mot et Frisk som spilte på ledelsen.

Jacob Berglund var en av de som hadde ordentlig drive i denne kampen og det var han som skulle ligge bak utlikningen. Han fant en fremadstormende Adrian Saxrud Danielsen og backen gjorde ingen feil. Det var faktisk en av bare to Storhamar-skudd som traff mellom stolpene denne perioden. Begge lag hadde sjansen til å få inn et fjerde i overtall, men evnet det ikke. Dermed overtid.

Overtidsperioden ble som resten. Det var akkurat litt for mye som manglet. Etter to minutter brøt plutselig Sverre Rønningen gjennom. Han ble hindret alene med keeper og Storhamar fikk tildømt straffeslag. Det ble en kamp mellom banens enere for hvert lag. Jacob Berglund mot Henrik Fayen-Vestavik. Den duellen vant Storhamars super-svenske med en ekstremt elegant løsning og sørget for to poeng til hjemmelaget.

Kampfakta:

Storhamar – Frisk Asker 4-3 SD (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
CC Amfi, 2304 tilsk.

1. periode:
1-0 (17.22) Stefan Espeland (Patrick Thoresen, Peter Quenneville) PP2, 1-1 (18.18) Hampus Gustafsson (Tobias Lindström, Michael Haga)

2. periode:
1-2 (28.19) Thomas Valkvæ Olsen (Haga), 2-2 (30.30) Jacob Berglund (Uass.)

3. periode:
2-3 (42.02) Valkvæ Olsen (Haga), 3-3 (49.30) Adrian Saxrud Danielsen (Berglund, Thoresen)