Streaken lever!

Det ble ikke helt uventet tett og jevnt da formlagene møttes. Storhamar var imidlertid sterkest og forlenget seiersrekka til 16 kamper. De hadde sjanser nok til å gjøre det uspennende, men samtidig kunne Sparta fort ha tatt med seg noe også.

Rønnild fant åpningen

Det startet litt rufsete for hjemmelaget. Kanskje satt den forrige kampen litt i ennå, men det kom seg fort og etterhvert fikk man overtaket i kampen. Et overtall som ikke ble all verden hjalp likevel til med å befeste overtaket og etterhvert kom også uttellingen for det. Ei fin forsering fra Jacob Berglund åpnet fint opp og pasningen til Martin Rønnild ba om å bli satt i mål. Nummer 22 klinket til og pucken smalt i tverrliggeren og inn!

Storhamar spilte seg til et par store sjanser, men fikk ikke skiva mellom stengene. Sparta hadde sine visitter de også, men testet Markus Stensrud på kun ved et par anledninger og da var keeperen på jobb.

Overtak uten uttelling

Vel, i hvertfall nesten. Storhamar hadde etterhvert et markant overtak spillemessig. De skapte noen store sjanser også, men slet med uttellinga. Det ble flere gode sjanser av det også, men uttellingen uteble lenge. Et nytt overtall ga heller ikke uttelling, men så til slutt skulle det gå seg til der også.

Like før hadde gjestene hatt en fantomsjanse, men Stensrud reddet en mot en. Så fikk Patrick Thoresen to sjanser helt på slutten av det tredje overtallet. Den andre slo han inn på tennis og skaffet den viktige tomålsledelsen. Den  ble imidlertid ikke veldig gammel da Sparta fikk powerplay like etter og omsatte med en gang. Dermed var det en høyst levende kamp før tredje periode.

Ei rekke slutt, ei lever videre

Det ble en tett og spennende tredjeperiode. Sparta kjempet og slet for å komme tilbake i kampen og hadde et par gode sjanser til å få til det. I overtall smalt pucken i tverrliggeren, mens de noe senere misset på en avslutning som nok hadde stilt Stensrud på en stor prøve. Storhamar hadde også sine muligheter og også de et tverrliggertreff.

Rett etter Spartas andre store sjanse kom Storhamar på kontring. Samuel Solem fikk servert pucken og klistret den helt oppi krysset. Et svært viktig mål med seks minutter igjen på klokka. Rett nok fikk Sparta prøve seg i overtall det siste halvannet minuttet, men da var det nærmere 4-1 enn 3-2. Eirik Salsten misset helt åpent mål i sluttsekundene. Dermed tok Storhamar sin 16. strake seier, mens Spartas seiersrekke stoppet på åtte. Tre poeng i en tøff kamp på en dag hvor ikke alt stemte helt må kunne sies å være greit!

Kampfakta:

Storhamar – Sparta Sarpsborg 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
CC Amfi, 3025 tilsk.

1. periode:
1-0 (9.57) Martin Rønnild (Jacob Berglund, Andreas Martinsen)

2. periode:
2-0 (37.32) Patrick Thoresen (Andreas Dahl, Andreas Hjelm) PP, 2-1 (38.55) Martin Grönberg (Kristian Jakobsson, Jonas Meisingset) PP