Tidenes lekestue!

Det var nesten ikke til å tro det som skjedde denne kvelden! Storhamar leverte feiring i det store format og nedsablet serietoer Vålerenga med hele 8-0 foran et ekstatisk hjemmepublikum! Tidenes største hjemmeseier over erkerivalen! Den største seieren i disse kampene på 31 år!!

En enorm periode!

Storhamar hadde ingen plan om å hvile på laurbærene og satte serietoeren til veggs fra første dropp! Det ble øst på med intensitet, skøytegåing og trøkk. Etter tre minutter kom uttellingen også. Eirik Salsten ble fint satt opp av rekkekompisene og banket en knallhard puck i krysset! VIF hadde lite å komme med, men fikk en stor sjanse like etter 1-0. Da ryddet D’Orio opp i stor stil og snart var hjemmelaget over på offensiven igjen. Andreas Martinsen hadde en kjempesjanse andre vegen like etter, men denne gangen satt det ikke.

Det ble temperatur og voksenhockey etterhvert med flere tilløp til håndgemeng. Adrian Saxrud Danielsen og Jørgen Karterud ble sendt i garderoben etter en liten holmgang. 2-0 kom etter en fryktelig feilpasning fra en VIF-back. Jacob Berglund plukket opp, ladet børsa og fant ca. samme nettmaske som Salsten! Da var det gått 12.30 og Amfien kokte. Enda mer kokte det et par minutter senere radet SIL opp en praktkontring som endte med åpent mål for Sander Hurrød å sette pucken i!

Dahl bød på godsakene

Det så ut til å ha jevnet seg ut litt og at Storhamar var litt fornøyd i starten. VIF fikk et tidlig overtall og var litt frampå der. Det varte ikke lenge, igjen satte hjemmelaget opp trøkket, vant alt av dueller og skapte sjanser. Snaut halvveis i perioden ladet Sverre Rønningen børsa og foran keeper sto Andreas Dahl og styrte elegant til 4-0! Frustrerte VIF ble etterhvert mer opptatt av å krangle og det ble et skikkelig håndgemeng som endte med at to nye måtte i dusjen, denne gang Rønningen og Brekke Henriksen. Situasjonen endte også med overtall til SIL og det kunne jo bare gå en veg.

Igjen var Andreas Dahl på farten, denne gang med et deilig skudd fra ute i slottet som gikk rett i mål! Folket storkoste seg med målfest og totalhockey fra øverste nivå. To minutter før pause ble Berglund spilt inn på blank og slått skøytene unna. Det ble straffeslag av det og Martin Johnsen store sjanse til å kjøre et solonummer. Han dro fram hele repertoaret og vippet inn nummer seks bak en svømmende Breivold!

Rekordseier!

Vålerenga byttet keeper i pausa. Det hjalp ikke stort, for han måtte kapitulere etter bare to minutter. Denne gang var det Peter Quenneville sin tur og han kunne i tillegg feire sitt 30. mål for sesongen. Ikke lenge etter var Andreas Martinsen på farten og styrte inn nummer åtte! Publikum håpet nok på tosifret, men det fikk være måte på. Jacob Berglund fikk sjansen da SIL fikk sitt andre straffeslag for kampen, men denne gangen ble det stopp.

Det endte til slutt 8-0 og det er Storhamars største hjemmeseier mot Vålerenga noen sinne! Bare 10-1 i Spektrum i 1993 troner over denne på lista! Seieren var også den 26. strake og rekorden til Vålerenga fra 87-88 ble tangert! Dette var rett og slett en kveld for historiebøkene, en stor, stor kveld!

Kampfakta:

Storhamar – Vålerenga 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)
CC Amfi, 5812 tilsk.

1. periode:
1-0 (3.20) Eirik Salsten (Peter Quenneville, Patrick Thoresen), 2-0 (12.30) Jacob Berglund (Uass.), 3-0 (13.56) Sander Hurrød (Stefan Espeland, Salsten)

2. periode:
4-0 (28.25) Andreas Dahl (Sverre Rønningen, Kenneth Pappalardo), 5-0 (35.24) Dahl (Andreas Hjelm, Berglund) PP, 6-0 (37.56) Martin Johnsen – straffeslag

3. periode:
7-0 (41.56) Quenneville (Salsten), 8-0 (45.25) Andrea Martinsen (Espeland, Berglund)

Skudd: 44-18 (13-5, 14-9, 17-4)
Dommere: Marcus Vinnerborg og Roy Stian Hansen