Tre matchballer!

Storhamar leverte en helt nydelig bortekamp på Jordal Amfi. Fra 1-2 etter første endte det 4-2 etter at Andreas Martinsen banket 4-2 i tomt bur! De to siste periodene var meget solid av de gule og blå!

Intens førsteperiode

Martin Rønnild holdt ord om å stilne Jordal. Det gjorde han etter bare 33 sekunder da han ble satt opp i slottet og klinte en puck mellom beina på keeper Breivold. Ingen kunne bedt om en bedre start! Begge lag skapte sjanser og det ble fysisk og fint. Storhamar hadde muligheten i overtall, men der var VIF nærmest på en overgang.

Hjemmelaget slo tilbake med seks minutter av perioden. Et ellers tight Storhamar ble litt for åpne i egen sone og Ekelund snek seg inn på bakre og utliknet. Det så ut til å bli uavgjort til pause, men så pådro Quenneville på seg en utvisning rett før pause. Fem sekunder før signalet gikk fikk Olsen fullt trøkk på en avslutning og rett i krysset.

Snudde i midtperioden!

Bare minuttet var gått da Patrick Thoresen ga tilsvar på VIFs sene mål. Fra bak mål presset han inn 2-2 via keeper og ga Storhamar den perfekte starten. Det ble en periode preget av gult og blått og kampbildet så mer og mer ut som SIL ønsket seg. Sjansene kom, men det ville seg ikke helt å komme opp i ledelsen.

Så, med seks minutter igjen på perioden forandret forutsetningene seg. Storhamar fikk to kjappe utvisninger og VIF fikk halvannet i fem mot tre. Der gjorde de gule og blå en enorm jobb og Patrick Thoresen var faktisk nære å sette inn en på kontring. Det ga dem et enormt boost og med snaue minuttet igjen smalt det. I tre mot to satte Eirik Salsten opp Peter Quenneville og bang! 3-2!

Solid innsats

Storhamar spilte på ledelsen og gjorde det med stor styrke. Vålerenga fikk bare tre skudd på mål i en kamp de jaget, det sier mye om innsatsen til bortelaget. Det kunne blitt avgjort før, men det holdt på til VIF tok ut keeper og la alt i potten. Da fikk en av banens giganter sjansen. Andreas Martinsen fosset mot åpent mål og dundret pucken i tomt bur. Nå er det tre muligheter til å sikre den fjerde seieren!

Kampfakta:
Vålerenga – Storhamar 2-4 (2-1, 0-2. 0-1), 1-3 i kamper
Jordal Amfi, 5420 tilsk.

1. periode:
0-1 (0.33) Martin Rønnild (Jacob Berglund, Andreas Martinsen), 1-1 (14.45) Kalle Ekelund (Stian Solberg, Martin Røymark), 2-1 (19.55) Thomas Olsen (Tommi Taimi, Mathis Olimb) PP

2. periode:
2-2 (21.05) Patrick Thoresen (Eirik Salsten, Sander Hurrød), 2-3 (39.12) Peter Quenneville (Salsten, Hurrød)