Tre powerplayscoringer senket Ringerike

Tre scoringer i powerplay nok for å senke Ringerike, Vålerenga neste på tirsdag!

Spillemessig overtak, men havnet bakpå

Det var et Storhamarlag som kom fra en brakseier mot Lørenskog slet mer i 1. periode mot Ringerike. Ringerike forsvarte seg godt, og når det i tillegg gjerne ble en pasning for mye offensivt av de gule og blå ble effektiviteten fraværende i 1. periode.

Når Ringerike i tillegg fikk sjansen fire minutter i sammenhengende powerplay utnyttet de sjansen og Jussi Tammela sendte gjestene i føringen på et flott direkteskudd forbi en sjanseløs Stensrud i SIL-buret. Bortelaget ledet dermed 1-0 etter 20 minutter! Verdt å nevne er også en kalasredning av Arnkværn på en Johnsensjanse!

Powerplay-dobbel!

Det svingte mer av 2. periode for hjemmelagets del, selv om effektiviteten fremdeles kunne vært bedre. Jacob Berglund utlignet tidlig i perioden i powerplay, på skudd som går via en dekkende Ringerike-spiller og forbi Ringsaksokningen, og tidligere Storhamarspiller, Mathias Arnkværn i Ringerikekassa. Så kom kampens godbit, lekkert kombinasjonsspill i powerplay av trioen Johnsen, Salsten og Quenneville gjorde at sistnevnte kunne sette pucken i nota! Resten av perioden fortsatte med SIL-trykk, men ingen fler scoringer, dermed ledet man bare med en scoring inn mot siste periode.

Nok en powerplayscoring

Storhamar avgjorde kampen med nok en scoring i powerplay, og nok en gang signert Jacob Berglund, etter at kampen hadde stått og «vippet» en stund. Eller, den vippet aldri, men siden vi aldri klarte å komme mer enn ett mål foran var det en viss spenning hver gang Ringerike var på en sjelden visitt i vår sone. Men, når gjestene ble holdt til 1 skudd på mål i siste periode (pluss et i metallet!) ble det ikke altfor farlig i egen sone.

Vålerenga neste!

Tirsdag førstkommende er det duket for et skikkelig storoppgjør når Vålerenga kommer på besøk! Vålerenga og Storhamar har like mange poeng inn mot kampen, så her spiller man om serieledelsen! Billetter til denne godbiten finner du i SIL-appen!

Kampfakta:

Storhamar – Ringerike 3-1 (0-1, 2-0,1-0)
CC Amfi, 1485 tilsk.

1. periode:
0-1 (13.13) Jussi Tammela (Victor Bemström, Sebastian Åkesson) PP

2. periode:
1-1 (20.58) Jacob Berglund (Uass.) PP, 2-1 (26.50) Peter Quenneville (Eirik Salsten, Martin Johnsen) PP