Trekningen er klar!

Trekningen for CHL er unnagjort og Storhamar har fått tildelt sine seks motstandere! Det ble et spennende oppsett for Storhamar med interessant motstand både hjemme og borte, med et klart sveitsisk tema!

Växjö Lakers, Fribourg-Gotteron og ZSC Lions besøker Hamar, mens Storhamar skal ut og møte Lausanne, Färjestad og Genéve-Servette.

Kampoppsettet kommer i løpet av noen få dager, men vi ser vel allerede nå for oss en bra besøkt bortekamp i Karlstad. Storlagene Växjö og Fribourg skulle være fine publikumsplastre på hjemmeis!

Litt om lagene:

Geneve-Servette

Den eldste hockeyklubben i Sveits og en av de eldste i Europa, stiftet helt tilbake i 1905. De vant CHL forrige sesong etter 3-2 over Skellefteå AIK i finalen. Sveitsiske mestere en gang, i 22-23. I hjemlig liga gikk det tyngre med 10. plass i serien, mens de røk ut i play-in mot Biel-Bienn. Spiller hjemmekampene sine i arenaen Les Vernets med plass til 7500 tilskuere. Storhamar møtte dem i CHL i 2015 og vant begge kampene med hhv. 3-0 i Sveits og 5-1 på Hamar!

ZSC Lions

En av de største og mest suksessrike klubbene i Sveits med 10 nasjonale titler og to triumfer i Continental Cup. Fire av mesterskapene har kommet siden 2011 og klubben har spilt i samtlige CHL-utgaver siden 2014-15. I likhet med Storhamar vant de både serien og sluttspillet forrige sesong. Tittelen ble sikret med 2-0 i kamp sju hjemme mot Lausanne. De spiller hjemmekampene sine i Hallenstadion med plass til 11 200 tilskuere. Patrick Thoresen spilte for klubben i 2016-17-sesongen og noterte seg for 45 poeng på 49 kamper.

Fribourg-Gotterón

En evig utfordrer i NLA med fem finaler siden 1994 på samvittigheten, men samtidig har de ennå ikke gått helt til topps! De kvalifiserte seg til CHL gjennom 2. plass i serien, mens de røk ut i semifinalen i sluttspillet. Dette blir deres sjette deltakelse i CHL og i 2016-17 gikk de helt til semifinalen hvor det ble stopp mot Frölunda. De spiller hjemmekampene sine i BCF Arena med plass til nesten 9000 tilskuere

Lausanne

Rykket opp til toppserien NLA senest i 2013 og har hatt gode tider siden den gang. I vår gikk de hele vegen til finalen i sluttspillet, men måtte til slutt se seg slått 4-3 i kamper mot ZSC Lions. I seriespillet endte de på tredjeplass. De holder til i den fjerde største byen i Sveits og spiller hjemmekampene sine i helt nye Vaudoise arena med plass til 9600 tilskuere!

Färjestad

Mange hedmarkingers klubb nummer to og en av de fremste klubbene i svensk hockey. De har blitt svenske mestere 10 ganger, senest i 2022. Forrige sesong ble de seriemestere i SHL, men gikk overraskende ut i kvartfinalen mot Rögle. Dette er deres sjuende opptreden i CHL og kvartfinalen forrige sesong er deres beste resultat der. Hjemmekampene deres spilles i Löfbergs Lila Arena med plass til 8500 tilskuere. Lagets kaptein er den tidligere Storhamar-spilleren Linus Johansson.

Växjö Lakers

En relativt ny klubb i toppen av svensk hockey, men som har dominert de senere sesongene. De har vunnet fire SM-gull siden 2015 og spilte finale i CHL i 2018. Forrige sesong ble de nummer to i seriespillet, men røk i semifinalen i sluttspillet. De spiller hjemmekampene sine i Vida Arena som har plass til 5750 tilskuere. Dette blir deres åttende deltakelse i CHL.