Veien til Storhamars hjerte

Marcus Bryhnisveen har gitt alt han har for gult og blått denne høsten og høster publikums kjærlighet for innsatsen!

Det er øyeblikk i livet som kan forandrer alt. Det er øyeblikk som tar pusten fra deg, øyeblikk som får hjertet til å hoppe over et slag. For Marcus Bryhnisveen, et av de nyeste tilskuddene til årets Storhamar-lag, har overgangen til det nye laget vært et slik øyeblikk, et som har tatt hverdagen hans til nye og gledelige høyder.

Takknemmelig for muligheten

«Hvordan har det vært?» spør vi Marcus om hans nye hverdag i Storhamar når vi møter han over en kopp kaffe i garderoben. Han smiler, en blanding av glede og takknemlighet. «Uvirkelig,» sier han, som om han knapt kan tro at det er sant. «Jeg har prøvd å leve dag til dag og kjempet for plassen min. Det har vært veldig gøy, og jeg er takknemlig for denne muligheten. Når man får en slik mulighet er det er opp til en selv å gripe den også.»

Laget ser ut til å være i toppform, med unntak av en liten bommert her og der, som Marcus smiler og refererer til. Det skal allikevel ikke stå på innsatsen, mener han. «Det er gøy å være en del av et så konkurransesugent lag,» sier han. «Det er en helt annen opplevelse enn å spille for et bunnlag. Jeg har aldri vært borti maken. Det er derfor vi lykkes også – vi har en sterk kultur i Storhamar med fullt trøkk i alt som gjøres, og enten blir du med på den fra start, eller så faller du av. Jeg er veldig fornøyd her og det gir en unik energi.»

En overveldende følelse

Men hvordan kom tilbudet om å spille for Storhamar i det hele tatt? Marcus forteller om øyeblikket da han først ble kontaktet. «Jeg hørte først fra dem at det var en mulighet, men kun det. Jeg hadde andre lag i loopen, og turte liksom ikke forestille meg Storhamar som en virkelighet.» sier han. «Da tilbudet kom, trodde jeg nesten ikke på det. Følelsene som gikk gjennom meg, de kan ikke engang beskrives. Jeg var paff og sa vel nesten umiddelbart ja. Det ordnet seg raskt, og det er lenge siden jeg har vært så glad. Det føltes som da jeg gifte meg i sommer, om det er lov å si?», ler han. «Følelsene var ganske like. En blanding av tårer og jubel, en overveldende følelser.»

For Marcus er det å spille for Storhamar nærmest en drøm som går i oppfyllelse. «Det er stort,» sier han med stolthet i stemmen. «Norges desidert beste klubb å være i. De som sier noe annet, ljuger. Ingen har den hockeyinteressen og klubbbasen som de har her. Engasjementet til supporterne og jubelbrølet som fyller hallen er unik, og det gjør jo også noe med motstanderne man møter med supporterne Storhamar har.»

Han mimrer litt tilbake til de gamle kampene mellom Storhamar og Vålerenga, da Tommy Lund misset i NM-finalen, og det livet supporterne skapte. «Jeg var kanskje ikke gammel, men jeg husker det utrolig godt. Supporterne her er helt sinnsyke, på en god måte.»

Styrke i forskjellene

Marcus mener at man får det man gir av publikum, og han og lagkameratene prøver å gi de alt de har. Rekka hans, internt kjent som «the misfits,» består (som navnet tilsier) av veldig forskjellige spillertyper. «Vi er tre gode ishockeyspillere med mange forskjellige og gode kvaliteter, og når vi fungerer sammen er det en kraft å regne med,» sier han. «Pappalardo er nok den smarte av oss, han leser spillet og har en imponerende skuddstyrke. Samtidig er vi tre raske spillere som skøyter sammen – det er en styrke.»

Intensiteten som laget spiller med, har imponert Marcus. «Petter har fått skikk på oss, vi går på isen med riktig innstilling og riktig måte å spille på. Vi har blitt satt i system, og det gir oss styrke. Petter er god på det.» Han skryter av treneren sin. «Jeg er utrolig fornøyd med Petter. Han vet hva han vil og gir klare beskjeder. Det holder trøkket oppe og holder oss strukturert.» Han ler før han legger til, «Han minner meg litt om faren min.»

Stor takk til alle

Når det kommer til laget er hardt arbeid en av nøklene til suksess, ifølge Marcus. «Jobber man hardt, blir følelsen av å vinne enda bedre,» sier han. «Jeg har jobbet ræva av meg, gitt 100 %, og det ser ut til å gi resultater. Vi prøver vårt beste, og jeg pleier å si at enten går det bra, eller så går det over. Alle viser en syk innsats, og det er også en god energi på trening. Vi står sammen, og jobber på. Vi har også noen moro­klumper som skaper god stemning, og det trenger man på et lag.

I følge Marcus spiller Patrick en avgjørende rolle i å opprettholde lagets solidaritet og kultur. Marcus er tydelig imponert over lederskapet hans. «Vi er en flott miks av spillere med forskjellige kvaliteter, med Patrick som hærfører.» Sier han med et smil.

Og slik har Marcus Bryhnisveen funnet sin plass i Storhamar Hockey, fra å leve drømmen han aldri turte håpe på tidligere. Hver kamp, hver scoring, og hver dag med laget er en påminnelse om hva han kjemper for, og at hardt arbeid og lidenskap kan føre deg dit du ønsker å være, samt føre deg inn i mange begeistrede publikums hjerter. Marcus Bryhnisveen er et levende bevis på dette, og hans reise er en inspirasjon for alle som drømmer stort og arbeider hardt for å oppnå det man ønsker.