VI ER NORGESMESTERE!!!

Det var ikke vakkert, men det var nok dramatikk. VIF snøt 7115 for festen da de utliknet med 12 sekunder igjen. Trodde de. Da sto de voksne gutta fram og Eirik Salsten avgjorde på retur fra Patrick Thoresen etter bare 50 sekunder av sudden!!! Laget som alltid finner en måte vinne på gjorde det igjen!!!

Svak start

Etter å ha rullet på bra de første minuttene og skapt en bra målsjanse begynte Storhamar å rote litt. Vålerenga stakk på en overgang og fikk mål da Thomas Olsen smekket pucken i hjørnet. Etter dette fulgte flere store sjanser for gjestene. Like etter var de på blank og ved et par andre anledninger fikk de dratt seg inn på mål og skapte farligheter. Markus Stensrud ble redningsmann med flere fin-fine inngripner.

Storhamar fikk summet seg litt etterhvert og flyttet spillet opp i offensiv sone. Det var tilløp til farligheter og en kjempesjanse der Breivold var framme med leggskinnet og reddet. Det ble ikke noe mål av det og dermed en liten vekker for de som trodde dette skulle bli en festkveld uten videre.

Quenneville-rekord!

Storhamar fikk kampens første overtall etter tre minutter. Den sjansen trengte de å ta vare på og det gjorde de også. Peter Quenneville dunket inn en av sine signatur-avslutninger og satte klubbrekord med det samme. Det var hans 17. overtallsmål i serie og sluttspill! Noe stormløp fra hjemmelaget ble det imidlertid ikke og VIF var relativt komfortable.

De fikk sine sjanser og en kombinasjon av en god Stensrud og litt svake avslutninger holdt det unna. Det bedret seg i det defensive og et undertall ble slått unna, men det var offensivt det skortet. Det var noen tilløp, men ikke noe som fikk publikum opp av setene. Det ble heller ikke noe vedvarende trøkk som kunne mørne gjestene.

Dramatikk helt inn

Storhamar kom seg opp og fram i tredje. I overtall kom også ledermålet til slutt. Det vil si VIF ble fulltallige i det Solem avsluttet på pasning fra Bryhnisveen, men like fullt 2-1! Storhamar spilte bra på ledelsen og hadde flere sjanser til å øke. I stedet utliknet VIF mot spillets gang. En retur be slått inn av Brekke Henriksen og vi var like langt med sju minutter igjen.

Da Jacob Berglund var raskest frampå på en retur to minutter senere var det elektrisk i CC Amfi. Det måtte vel være målet som avgjorde, eller? Nei, det var det ikke. VIF tok ut keeper og fikk lagt seg på i sluttminuttene. Det så ut til å holde akkurat, men et langskudd lette seg til slutt gjennom trafikken og opp i krysset. Sudden death.

Avgjort etter 50 sekunder!

Eirik Salsten blir bøttehelt, fremspilt av Patrick Thoresen og Sverre Rønningen i sudden, det tar 50 sekunder og taket løfter seg i CC Amfi! Skribenten aner ikke hvordan målet kom – men faen så deilig!

Kampfakta:
Storhamar – Vålerenga 4-3 SD (0-1, 1-0, 2-2, 1-0), 4-1 i kamper
CC Amfi, 7115 tilsk.

1. periode:
0-1 (3.28) Thomas Olsen (Stian Solberg, Christopher Bengtsson)

2. periode:
1-1 (23.44) Peter Quenneville (Stefan Espeland, Patrick Thoresen) PP

3. periode:
2-1 (49.19) Samuel Solem (Marcus Bryhnisveen, Kenneth Pappalardo), 2-2 (53.04) Magnus Brekke Henriksen (Markus Søberg, Tommi Taimi), 3-2 (55.25) Jacob Berglund (Martin Rønnild, Sander Hurrød), 3-3 (59.48) Bengtsson (Taimi, Alex Dostie)