Vi mener alvor med samhold

Samhold har vært et slagord for Storhamar gjennom mange år. EHLs Pride Week går hånd i hanske med filosofien og er noe vi brenner for. I Storhamarfamilien, og for den del den utvidede hockeyfamilien, er et sted hvor ALLE er velkomne, dette er med på å vise at vi mener alvor og at det ikke bare er tomme ord. Vi har tatt en prat med styreleder Njål Berge om viktigheten av dette tiltaket.

Alle skal føle seg velkommen!

Hvorfor er Pride Week viktig for Storhamar?

-Storhamarfamilien er Norges største hockeyfamilie og der skal det være plass til absolutt alle. Det er viktig for oss å vise at vi mener det, står sammen og er tolerante over for alle. Vi håper at Pride Week viser at vi mener alvor med dette!

Og hvilken effekt ønsker vi å se av det?

-Heldigvis har vi fått et samfunn hvor det i mye større grad enn tidligere er akseptert at man kan være seg selv og leve det livet man ønsker. Dette er imidlertid ingen selvfølge og vi må både feire at vi har kommet dit vi har og samtidig huske at det å bekjempe fordommer av alle slag er noe vi må jobbe med hver eneste dag.

Samhold og toleranse

Er det spesielt viktig at hockey, som anses som litt macho og tøft er først ute med dette?

-Jeg er i hvertfall glad hockeyen tar denne problemstillingen på alvor og at klubbene stiller så helhjertet opp!

Hvorfor er det viktig at folk støtter opp om dette?

-Fordi Storhamar familien er bygget på samhold, og et sterkt samhold krever toleranse for at vi alle er forskjellige. Omsorg, at vi ta vare på hverandre og raushet, at vi unner hverandre å ha det bra!

Kan vi bare vise én person at vi i Storhamarfamilien er åpen for alle mennesker – uansett – så har denne dagen vært vellykket, sier Njål Berge