-Ville tilbake og fullføre

Etter forrige sesong var ikke Jakub Kindl i tvil. Han ville tilbake til Hamar og fullføre jobben laget ikke kom helt i mål med.

Har forberedt seg godt

På grunn av reglene kunne han ikke forlate USA på et antall måneder og oppstarten av sesong to i SIL ble dermed et par måneder forsinket. Han stiller imidlertid godt forberedt og klar.
-Jeg er nok bedre forberedt enn da jeg kom hit i fjor. Da hadde jeg slitt med en liten skade og hadde ikke fått trent som mye som jeg ønsket, sier Kindl. Nå visste jeg dessuten mer hva jeg gikk til og var forberedt også mentalt. Selv om det har vært utskiftninger er det mange jeg kjenner fra før og det har vært veldig lett å komme inn i gjengen igjen. Dessuten er det en viss forskjell på å komme inn i et lag som har slitt litt og et som er i toppen. Nå er det i full gang og bare kjøre på!

Har noe å hevne

Gullet var nære sist, men glapp helt på slutten. Det har vært en viktig motivasjon for Jakub.
-Det var vondt der og da, men man får snart lyst til å prøve igjen. Det er motivasjonen min nå, jeg er skikkelig sugen på å vinne noe med den gjengen her og for byen. Alle som var med på det kjenner på det samme. Vi vil dra det her over streken. Okey, vi var alle skuffet da, men det bruker vi positivt. Nå er vi enda mer sultne, enda mer «sinna», vil det enda mer!

 

Ikke bekymret

Det har ikke vært altfor god flyt i spillet etter at han kom tilbake, men det har blitt seiere likevel. Hvor viktig er det?
-Det er ikke uvanlig at det ikke sitter helt etter ei pause sånn, så jeg er ikke bekymret meddeler backen. Vi har tatt to seire og det er det viktigste. Vi merker at det går bedre og bedre og at vi er på rett veg. Kampen mot Stjernen var bedre enn den mot Frisk, så vi kommer dit. Vi har en veldig god og dedikert gruppe her som jobber hardt hver dag og får betalt for det. Vi kommer!

Et forbilde for de unge

En av rollene Kindl tar på seg er å være forbilde for de yngre spillerne, noe han mener er viktig
-Jeg liker å hjelpe de som er på vei fram i karrieren. For deres skyld og for lagets skyld. Jeg har erfaring som de kan dra nytte av og klokka tikker jo for min egen karriere så det er fint å kunne gi noe tilbake. Det er bra gutter som kommer opp her, som er klare for neste steg. Det er fint å kunne hjelpe de videre. Først og fremst for laget vårt, vi vil vinne og da må alle være gode, men også med tanke på at de kanskje kommer seg til enda høyere nivåer senere. Som gruppe er det viktig at vi pusher og hjelper hverandre for det felles beste og målene våre. Jeg vil gjerne være med og hjelpe til der, sier Kindl engasjert.

Undervurderer ingen

Med over 300 kamper i NHL og spill på høyt nivå hele karrieren har det vært vanskelig å ta et «steg ned»?
-Nei, på ingen måte. Det handler om å ha respekt hele vegen og ikke undervurdere noe eller noen, forteller han. Det er de samme tingene som gjelder for å få suksess her som i NHL. Det er den samme jobben som må gjøres, du må gå på skøyter og stå på. Det er det som er hockey uansett hvor du er. Dessuten er nivået mye jevnere nå enn det var. Du merker det internasjonalt. Før var Tsjekkia mot, si Østerrike, lett match og kanskje seier med ti mål. Nå er nesten alle kamper jevne. Det er en bra kultur blant alle hockeynasjonene og alle jobber hardt og trener godt. Dermed er det mer likt enn ulikt, egentlig.

Trives på Hamar

Tross at han har vært vant til større forhold tidligere i karrieren har han funnet seg godt til rette i byen vår:
-Hamar er en veldig hyggelig liten by. Alt er nære og ingenting tar tid å gjennomføre i hverdagen. Dessuten er det jo ganske vakkert her, spesielt nå før jul. Mange koselige caféer og veldig vakkert med snøen. Det er litt som en julefilm egentlig. Jeg vokste opp i en by av liknende størrelse i Tsjekkia, så det er ingen stor overgang for meg! Folkene her er dessuten veldig hyggelige og hjelpsomme – og interessert i hockey. Det er en fin kultur her! Supporterne er dessuten utrolig flinke og det er fryktelig deilig med full hall og trøkk på hjemmekampene. Jeg håper å se enda fler framover nå som det er mulig å få servering i hallen og allting, avslutter Kindl..