Rekordraset!

For en måned siden la vi ut en artikkel om mulige rekorder Storhamar kunne ta i denne utrolige sesongen. Allerede da var en rekke milepæler nådd og det føles som vi bare har gått fra rekord til rekord i et tempo som det har vært vanskelig å holde oversikt på alt. Vi følger derfor opp med en gjennomgang av store og små oppdateringer av rekordbøkene!

Runde tall

I starten var det naturlig nok ikke rekorder, men runde tall det sto på. 26. september spilte Storhamar sin 800. offisielle hjemmekamp i CC Amfi da Sparta ble slått 6-3. En måned senere ble Martin Johnsen historisk da han sendte laget i ledelsen 1-0 borte mot Ringerike. Scoringen hans var Storhamars mål nummer 10 000 gjennom historien! 18. november sørget Jacob Berglund for et lite jubileum da han scoret Storhamars 1000. mål mot Stjernen. Det var første gang man nådde firesifret mot en enkelt motstander i offisielle kamper.

Quenneville-streaken

Peter Quenneville leverte kamp ut og kamp inn og radet opp en rekke som begynte å true rekordene. I starten av desember tangerte han rekorden til Peter Madach og Patrick Thoresen med poeng i 21. kamper på rad. 9. desember gikk han forbi med en assist hjemme mot Comet og stoppet på 23 i romjula. Patrick Thoresen har imidlertid ikke tenkt å gi fra seg sin plass i rekordbøkene og har los på denne med poeng i 20 strake nå!

Rekordstreaken lever

30. januar møttes Storhamar og Stavanger til tidenes første pride-kamp på Hamar. Da Patrick Thoresen banket inn seiersmålet i sudden death sørget han for klubbens 21. strake seier. Det var tangering av klubbrekorden og noen dager senere ble den slått borte mot Lørenskog. Neste mål ble dermed Vålerengas norgesrekord på 26. strake. Den ble utliknet hjemme mot nettopp VIF 24. februar og slått da Frisk ble beseiret på straffer på skuddårsdagen! Neste mål må være 31, som uoffisielt er verdensrekord!

Hjemme og borte

Med en slik seiersrekke levde naturlig nok også andre rekorder farlig. 4. februar, i det 100. møtet med Lørenskog ble borteseier nummer 11 på rad notert, det var tangering av klubbrekorden. Mot Sparta to uker senere ble den slått, samtidig som man satte klubb og liga-rekord med 19 borteseire totalt! På hjemmeis røk rekordstreaken tidlig. Iberegnet forrige sesong står seiersrekka på hjemmebane nå på 29 seriekamper. Det er sju fler enn den gamle rekorden. 21 hjemmeseire er også rekord for en sesong og vi er ikke ferdige ennå!

Poengrekorder

Da Comet var på besøk 22. februar ble ikke bare seriegullet sikret. Klubbrekorden for poeng på 108, satt i 05-06 og tangert i 17-18 ble også slått med ett poeng! Da Frisk ble slått etter straffer på torsdag røk også ligarekorden til Stavanger Oilers da poeng nummer 114 ble ført inn på konto! Poeng nummer 100 ble forøvrig bokført borte mot Lørenskog i runde 38, noe som er raskeste til tresifret for klubben.

Rekordseier mot erkerivalen

Vel, ikke totalt sett, men 8-0-seieren på hjemmebane 24. februar var den største mot Vålerenga noen sinne på egen is! 10-1 i Oslo Spektrum fra 1993 står fremdeles. 6-1 på Jordal Amfi var forøvrig den største borteseieren mot dem på 18 år!

Publikumsrekorder

Rett nok ikke på Hamar, men Storhamarfamilien bidro godt da 10 348 tilskuere så Hockey Classic i Håkons Hall 28. oktober. Flere har aldri sett Storhamar spille. I egen lekegrind kom 5700 tilskuere for å se laget sikre seriegullet mot Comet. Det var nesten en tredobling av beste besøk mot haldenserne noen gang!